Erdoğan, Türk Evi'ni açtı: Binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır

Erdoğan, Türk Evi'ni açtı: Binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır

ABD'nin New York kentinde yeniden açılan Türkevi Binası'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkevi’nin devletimize, milletimize, Türk – Amerikan toplumuna ve New York’a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, Türk Evi'ni açtı: Binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır
16px
24px
20.09.2021 17:15
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye, bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı."

"Türkevi ABD'de yaşayan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yeni bir çatı olacaktır."

"Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır."

"Göz kamaştırıcı binan inşasında kullanılan malzemeler büyük ölçüde Türkiye’den getirildi. Mimarinin ve mühendisliğin en son imkanların kullanıldığı binamızın tasarımı iklim değişikliğini konuştuğumuz şu dönemde çevreye duyarlılık esasına göre yapıldı."

"Küresel sorunların çok taraflılık temelinde çözülmesi için gayret sarf ediyoruz. Dünya 5’ten büyüktür diyerek çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü daha merkezci, daha kapsayıcı ve daha adil bir küresel düzeni savunuyoruz."

"New York'un örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi’nin devletimize, milletimize, Türk – Amerikan toplumuna, Dışişleri Bakanlığımıza ve New York’a hayırlı olmasını diliyorum."

Yaklaşık 20 bin metrekare alana, 171 metre yüksekliğe sahip Yeni Türkevi Binası'nın hemen karşısında Birleşmiş Milletler binası, bulunuyor.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi Binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek bir bina olacak.

Türkevi Binası'nın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde