Erdoğan, Trump'ın 'ikonik hatıralar sergisi'nde: Sert adam olma

Erdoğan, Trump'ın 'ikonik hatıralar sergisi'nde: Sert adam olma

Trump'ın 2019 yılında yazdığı ve Erdoğan'a "Aptallık etme" sözleriyle hitap ettiği mektubu Trump Tower'ın içinde yer alan barda sergilediği ortaya çıktı.

Erdoğan, Trump'ın 'ikonik hatıralar sergisi'nde: Sert adam olma
16px
24px
19.05.2023 14:59
ABONE OLgoogle

ABD'nin eski başkanı ve iş insanı Donald Trump'ın, 2019 yılında TSK'nin Suriye harekatından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı ve Erdoğan'a "Aptallık etme" sözleriyle hitap ettiği mektubu kendisine ait Trump Tower'da bulunan ve 45'inci ABD Başkanı olması sebebiyle "45" ismi verilen barda sergilediği ortaya çıktı.

Erdoğan'a hitaben yazılan mektubun Trump'a ait Manhattan'daki şarap ve viski barında sergilendiğini ise New York Üniversitesi'nde (NYU) Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da İslami hareketler, toplumsal cinsiyet ve siyaset üzerine öğretim üyeliği yapan Monica Marks, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü bir mesaj ile duyurdu.

70'LERİN HİT MÜZİKLERİ, HUMUS VE ERDOĞAN'A MEKTUP

Twitter mesajında, "Midtown Manhattan'da Trump Tower'ın içine gizlenmiş 45 var; yani, 45'inci başkanın resmi barı" ifadelerine yer veren Monica Marks, barda 70'lerin hit şarkılarının çaldığını, humus servis edildiğini ve duvarların Trump'ın başkanlık döneminden kalma, yaldızlı çerçeveli fotoğraflarla kaplı olduğunu yazdı.

Marks, "Ve barda, Trump'ın 2019 yılında Erdoğan'a yazdığı bu çılgınca mektubu da sergileniyor" diyerek çektiği görüntüleri paylaştı.

TRUMP TOWER'IN HESABINDAKİ FOTOĞRAFLARDA DA GÖRÜLÜYORDU

Öte yandan, Trump'ın Erdoğan'a "Aptallık etme" sözleriyle hitap ettiği mektup, Trump Tower'ın resmi Twitter hesabından 2021 yılında paylaşılan fotoğraflarda da görülüyordu. Söz konusu Twitter paylaşımında paylaşımda, 45 isimli barda Trump'ın başkanlığından kalma 'ikonik hatıraların sergilendiği" ifade ediliyordu.

'SENİ DAHA SONRA ARAYACAĞIM'

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'deki harekattan hemen önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup Ekim 2019'da basına sızdırılmıştı. Beyaz Saray'ın doğruluğunu teyit ettiği 9 Ekim tarihli mektupta, Trump Erdoğan'dan harekatı düzenlememesini istiyor, Erdoğan'a 'Sert adam olma' diye sesleniyordu.

Mektupta şu ifadelere yer veriliyordu:

"Sayın Başkan,

İyi bir anlaşmaya varalım! Binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem - ki bunu yaparım. Rahip Brunson sırasında size zaten bunun küçük bir örneğini gösterdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. [SDG Genel Komutanı] General Mazlum sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye de istekli. Onun bana yazdığı, benim yeni aldığım mektubun bir kopyasını size gönderiyorum.

Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz, tarih sizi iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih sizi sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar. Sert adam olma. Aptallık etme!

Seni daha sonra arayacağım..." 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde