Erdoğan: Putin haklı, tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor

Erdoğan: Putin haklı, tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor

Balkan ülkeleri ziyareti kapsamında geldiği Hırvatistan'da konuşan Erdoğan, "Ticaret hacmimiz geçen sene güçlü bir toparlanma göstererek salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve 900 milyon doları yakaladı." dedi.

Erdoğan: Putin haklı, tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor
16px
24px
08.09.2022 13:34
ABONE OLgoogle

Erdoğan, tahıl sevkiyatına ilişkin olarak da "Sayın Putin'in haklı olduğu bir konu var, tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatı konusunda "Sayın Putin'in haklı olduğu bir konu var. O da bu sevkiyatta gelen tahıllar zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Bunun ana teması, fakir ülkelere bu tahıl sevkiyatını sürdürmektir. Bu yaptırımlar karşısında bu tahıl sevkiyatının bu yaptırımı uygulayan ülkelere yapılması doğru değildir. Semerkant'ta Putin ile bu konuları da ele alacağız. Bir an önce Rusya tarafından da tahıl sevkiyatını da başlatalım ve gerçekten de fakir olan ülkelere de bunu ulaştıralım" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, enerji kriziyle ilgili de "Tahıl bir de enerji krizi konusu var. Rakamlar çok yüksek. Bu rakamlarla Avrupa ne yapacağının telaşı içerisinde. Umut ediyorum atılacak adımlarla bu sorun çözülür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Burada 3 anlaşma imzalandı. Bölgedeki gelişmeler arasında görüş alışverişinde bulunuldu. Rusya-Ukrayna savaşını ele alıp etraflıca değerlendirdik. Hırvatistan ile ticaret hacmimiz salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve yüzde 41 artışla 900 milyon doları yakaladı, çok daha ileriye taşımanın gayretindeyiz'' açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye ve Hırvatistan arasındaki güçlü dostluğun karşılığını en zor zamanlarında vermiştir. Hırvatistan'daki geçen yıl meydana gelen oran yangınlarında Türkiye dayanışmasını ortaya koymuştur.

Burada 3 anlaşma imzalandı. Bölgedeki gelişmeler arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Hırvatistan ile ticaret hacmimiz salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve yüzde 41 artışla 900 milyon doları yakaladı, çok daha ileriye taşımanın gayretindeyiz.

Bosna Hersek'in istikrarına desteğimizi vurguladık.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde