Erdoğan-Novak görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Novak görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan-Novak görüşmesi sona erdi
16px
24px
29.03.2023 19:18
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak’ı Ankara’da resmi törenle karşıladı.

Resmi törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Katalin Novak ile ortak basın açıklaması yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Macaristan Cumhurbaşkanı ve heyetini Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı stratejik ortağımız ve Macaristan'ın deprem felaketinin ardından dayanışmasını göstermek ve ikili iş birliğimizi ele almak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiler. Macaristan hükümetiyle dost Macar halkına destekleri ve yardımları için teşekkür ediyorum. 35 vatandaşımızı enkazdan yaralı olarak kurtardılar. Macar dostlarımız 99 Gölcük depreminde de yardımımıza koştu"

"MACARİSTAN'A DOĞAL GAZ VERİLMESİ KONUSUNDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

"Macaristan'ın Türkiye-AB ilişkilerindeki olumlu gündemin ilerletilmesine matuf desteğini artırarak sürdürmesini bekliyoruz. Şu an itibarıyla TANAP'tan Macaristan'a doğal gaz verilmesi konusunda Azerbaycan ile her türlü desteğe vermeye hazırız."

"İyi dost zor zamanda belli olur, dostumuz Türkiye'nin yanındayız. Depremde Macaristan'dan daha büyük bir alan etkilendi"

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde