Erdoğan, MHP'li eski vekilin kızını MB'ye atayarak Bahçeli'ye jest mi yaptı?

Erdoğan, MHP'li eski vekilin kızını MB'ye atayarak Bahçeli'ye jest mi yaptı?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle MHP'li eski vekilin kızı Prof. Haykır Hobikoğlu'nun Merkez Bankası'na atanmasının önü açılmıştı

Erdoğan, MHP'li eski vekilin kızını MB'ye atayarak Bahçeli'ye jest mi yaptı?
16px
24px
19.05.2020 06:55
ABONE OLgoogle

Ekonomi uzmanı Uğur Gürses, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu'nun Merkez Bankası Meclisi üyeliğine seçilmesinin arka planını yazdı. Merkez Bankası üyelerine saray istisnası!

Gürses, "Özel bir atama yapıldı. Hem de üniversitedeki görevlerinden ayrılmak istemeyen bir akademisyen için. Böyle bir atmosferde, atamanın yapılış biçimi ile de en başta atanan Prof. Elif Haykır Hobikoğlu'na haksızlık edilmiş oluyor" dedi.

Gürses, YetkinReport'ta yayımlanan yazısında "Kulislerde iki iddia var.

Birincisi Prof. Hobikoğlu'nun Merkez Bankası Banka Meclisine 'Devlet Bahçeli kontenjanından' atandığı.

Diğeriyse atamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından MHP lideri Bahçeli'ye 'jest olarak' yapıldığı" derken, atamanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a övgülerinden sonra geldiğinde dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Hobikoğlu'nun akademik hayatına devam edip aynı anda Merkez Bankası Meclisi'nde görev yapmasına imkan tanındığını da hatırlatan Gürses, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: MHP'li eski vekilin kızı 'özel kararnameyle' Merkez Bankası'na girdi

"Keşke çalıştığı alan olan yenilik iktisadı ile, idari görev yaptığı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile, yüksek lisans öğrencilerine verdiği 'Toplumsal cinsiyet eşitliğinde nöroekonomik davranışlar' gibi konularla ismi konuşuluyor olsaydı. Ama burası siyasetçilerce kutuplaştırılmış bir Türkiye. Yetenekler değil oy kaygısı yarışıyor."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde