Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde 'Kanepe' ayrıntısı

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde 'Kanepe' ayrıntısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Beştepe'de bir araya geldi.

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde 'Kanepe' ayrıntısı
16px
24px
11.11.2021 05:12
ABONE OLgoogle

Görüşme 2 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Erdoğan'ın, Karamollaoğlu'nu yanındaki boş koltuğa değil de kanepeye oturtması dikkati çekti. Görüşme sonrası Karamollaoğlu "Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu," dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 2 saat 15 dakika sürdü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, görüşme sonrası partisinin genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmeye dair bilgiler veren Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için” diye konuştu.

'KANEPE' DETAYI

Erdoğan, görüşmenin başlangıcında Karamollaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Çekimin ardından eliyle Karamollaoğlu’na koltukta oturacağını işaret eden Erdoğan’a Karamollaoğlu “Nasıl? Böyle mi oturalım?” diye yanıt veriyor.

Karamollaoğlu daha sonra Erdoğan’ın gösterdiği kanepeye oturuyor.

Görüntülere ilişkin Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya "Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Kaya şunları söyledi;

"Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

İttifak tartışmalarının görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruyu da cevaplayan Kaya, şunları söyledi:

"Bizim gündemimiz belirttiğimiz konulara ilişkindi. Tabii bir de sayın cumhurbaşkanının kendi gündemleri olabilir. Fakat randevu bizim açımızdan ülkenin sorunlarını konuşmak üzere talep edilmişti. Bizim gündemimiz bundan ibarettir."

Öte yandan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi bir görüşmede yanındaki koltukta oturtmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde