Erdoğan: İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmakta

Erdoğan: İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmakta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır" dedi.

Erdoğan: İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmakta
16px
24px
25.05.2021 15:07
ABONE OLgoogle

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Görüşleri ile sempozyuma katkı verecek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerime İslam korkusu değil düpedüz İslam düşmanlığı olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır.

- Özgürlüklerin ortadan kalktığı bir yerde refahın da uzun süre varlığını sürdüremeyeceği gerçeğine sırtını dönenler, aslında İslam'a değil kendi geleceklerine düşmanlık etmektedir.

- Önceleri İslam düşmanlığı İslami terör yaftasıyla meşrulaştırmaya çalışanlar, gelinen noktada tüm Müslümanları hedef almaktan kaçınmıyor.

- Soğuk savaş döneminde komünizm tehdidine karşı korunan bu Avrupalı kimliğinin yeni motivasyon aracı İslam düşmanlığı olarak şekillenmektedir. 

- Kendi ülkemizde bile bu hastalığın çeşitli tezahürleriyle karşılaştığımızı unutmamalıyız. Nüfusunun çok büyük bir bölümünü Müslümanların oluşturduğu bir ülkede ezana, camiye, başörtüsüne, dini ibadetlere tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yıllardır süren laiklik tartışmalarının gerisinde dini özgürlüklerin korunmasından ziyade yasaklanması niyetlerinin yol açtığı gerilim vardır.

- İslam düşmanlığına karşı yürüteceğimiz mücadelenin stratejisini içeriyi de kapsayacak şekilde belirlememiz gerekiyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde