Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Biz de bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz.

Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak
16px
24px
19.08.2020 12:48
ABONE OLgoogle

'Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor" dedi. Erdoğan, cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söyledi.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 1.4 milyar dolarlık yatırımla kurulan ve yıllık 500 megavat güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası törenle açıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İlk Yerli Güneş Paneli Fabrikası'nın güneş paneli sisteminde ülkemizi ileri çıkaracağını düşünüyorum. Bu santralle 2 milyon vatandaşımızın yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağız. Kalyon Holding'in yatırımını tebrik ediyorum. 

Dünyanın birçok ülkesinde yatırımlar durmuşken Türkiye özgün bir yol izliyor. İnsanımızın sağlığından taviz vermeden ülkemizi büyüme trendine sokmak için gayret ediyoruz.

'Koronavirüs salgını halen kontrolümüz altında'

?Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır. Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor.

Bugün her alanda dünden daha iyi bir yerdeysek yarın çok daha iyi bir konumda olacağız. Milletin mücadelesine destek olmak yerine takoz olan sığ bir muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur.

18 yılda nasıl Türkiye'nin çehresini değiştirdiysek, yeni başarı hikayelerine de birlikte yazacağız. Bunu CHP'nin vizsonsuz siyasetine rağmen başaracağız.

Enerjide dışa bağımlılık, enerji güvenliği açısından da bir tehdit unsurudur. Bugün güneşten elektrik üretimi, toplam üretimin yüzde 4'ünü oluşturuyor.

'Ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'e boyun eğmeyeceğiz'

Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'e boyun eğmeyeceğiz.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir.

Hiçbir sömürgeci güç, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz.

'Biz de bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz'

İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Biz de bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Şimdi açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur, onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde