Erdoğan: Azerbaycan küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor

Erdoğan: Azerbaycan küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da yaptığı toplantıda, "İlham Aliyev kardeşim olmak üzere tüm kadrosuyla el ele vererek yaptıkları çalışmalar bu kadar kısa zamanda Azerbaycan küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor. Saman balyalarını aslında oradaki dizilişi bize o neticeyi gösteriyor"

Erdoğan: Azerbaycan küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor
16px
24px
20.10.2022 17:12
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle Azerbaycan'a gitti. Erdoğan ile Aliyev burada ortak basın toplantısı düzenledi. Aliyev konuşmasında "Türkiye ile işbirliğimiz güçlenecek. Şuşa Beyannamesini imzaladık, mittefik olduk" derken, Erdoğan ise, "Köprüleriyle viyadükleriyle yeniden bir Azerbaycan inşa ediliyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Zengilan'da açılışını yaptığımız havalimanı, Karabağ'ın kalkınma destanının yazıldığının adeta bir göstergesidir. Türk şirketlerinin de rol almış olması bizim için de tekrar iftihar meselesidir.

İkinci havalimanını en modern havalimanlarından biri olarak açmak bu kadar sıkıntılı dönemden sonra her ülkenin başarabileceği bir iş değildir. İşgal döneminde şu Cebrayıl'i ne hale getirmişler. KArdeşime sordum AGİT falan gelip buraları görmediler mi? Yok gelmediler. Niye gelmiyorlar. Çünkü kendi yüz karalarını görecekler.

Onlar neler yapıldığını biliyorlar ama bunu görüp de bu işleri Lahey Adalet Divanı'na getirmek suretiyle bunların tazminini istemek lazım, bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı'yı dünyanın çok iyi tanıması lazım, tanıtmamız lazım hep birlikte. Eşine az rastlanır bir kalkınma hamlesiyle şu anda tahrip olmuş, yerle yeksan olmuş bu bölgeler yeniden ayağa kalkıyor. Köprüleriyle viyadükleriyle yeniden bir Azerbaycan inşa ediliyor.

Bu tabi başta İlham Aliyev kardeşim olmak üzere tüm kadrosuyla el ele vererek yaptıkları çalışmalar bu kadar kısa zamanda Azerbaycan küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor.

Bir yıl önce temel atmaya geldiğimizde çok farklı bir araziydi ancak şimdi tarımda çok farklı çalışmalar yapılması suretiyle nasıl ayağa kaldırıldığını gördük.

Tabii burada en önemli şey su. Su konusunda da kısa zaman içerisinde barajı yapmak suretiyle sorunlarını da giderecek ve böylece bu tarlalarda tarımda atılacak adımlarda ciddi bir netice elde edeceklerini söylediler ki hakikaten bizim de gördüğümüz bu. Tarımda hakiki neticeler, hasadın alınabileceğini gördük. Saman balyalarını aslında oradaki dizilişi bize o neticeyi gösteriyor. Biz de koltuk olarak saman balyalarında toplantıyı yaptık. Mayınların yerini artık bunlar almış vaziyette. Öyle zannediyorum ki bir yıl sonra geldiğimiz de Cebrail Yolu'nun çok farklı bir hale geleceğini düşünüyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde