Erdoğan, Abdülhamid Han'a rotayı verdi; Yunanistan korktu

Erdoğan, Abdülhamid Han'a rotayı verdi; Yunanistan korktu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür." dedi.

Erdoğan, Abdülhamid Han'a rotayı verdi; Yunanistan korktu
16px
24px
09.08.2022 15:18
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’deki Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katıldı ve "Abdülhamid Han Gemimizi, Gazi Paşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür.

- (Doğal gaz aramaları) 4 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimizle artık biz de bu alanda varız.

- Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz.

- Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur.

- Bugün Abdülhamid Han Gemisi'ni Akdeniz'e yolcu ediyoruz. Ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce İskenderun'du. Bu defa da "Ya Allah Bismillah" diyerek GaziPaşa'nın 55 km açığındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlayacağız.

'KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ'

- Akdeniz’de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi çalışmalara başladığında arkalarına aldıkları ağa babalarına güvenerek bize efelik etmeye yeltenenler muhtemelen çıkacaktır. Şımarıklıklarını artıranların sonu bir gün kafayı duvara çarpıp kendine gelmek olacaktır.

- Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz’de hakkımız olanı elimizden alamayacaktır. Biz kendi işimize bakmaya devam edeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu çabalarımıza destek veren herkesle yol almaya hazırız.

- Uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış haklarımızı uydurmalarla yok saymak isteyenlere bu lokmanın onların boğazından geçmeyecek kadar büyük olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bizimle birlikte yol yürüyen kazanır. Bize karşı yol yürüyen ise kaybeder."

'Yunanistan teyakkuzda'

CNN Greece, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ne dair senaryolara geniş yer ayıran medya kuruluşlarından oldu. Geminin göreve başlaması geri sayımın başladığını yazan CNN Greece haberde 'Atina ve Lefkoşa onun hareketlerinden dolayı teyakkuzda' ifadesine yer verdi.

Kathimerini gazetesi 'Türk sondaj gemisinin üç olası rotası' başlıklı haberinde Atina'nın Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki seyrine ilişkin farklı senaryoları mercek altına aldığını belirtti.

Aynı haberde Abdülhamid Han'ın izleyeceği rota için 3 senaryoya yer verildi ve en olası senaryo olarak Kıbrıs'ın kuzeyini işaret etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde