Erdoğan, 28 Şubat hükümlüsü iki generalin cezasını kaldırdı

Erdoğan, 28 Şubat hükümlüsü iki generalin cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, 28 Şubat davası hükümlüsü eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz kalan cezaları, 'kocama hali' nedeniyle kaldırıldı.

Erdoğan, 28 Şubat hükümlüsü iki generalin cezasını kaldırdı
16px
24px
26.01.2023 04:53
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 28 Şubat hükümlüsü emekli Orgeneral İlhan Kılıç ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz'in kalan cezalarını kaldırdı.

Kılıç ve Deniz Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Adli Tıp raporuna göre 'kocama' hali görülen 86 yaşındaki Kılıç, 28 Şubat döneminin MGK Genel Sekreteri ve eski Hava Kuvvetleri Komutanıydı.

75 yaşındaki Emekli Tümgeneral Kenan Deniz ise dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı ve Başbakan Askeri Başdanışmanı'ydı.

Adli hükümlüye de af

Cumhurbaşkanı kararıyla, adli suçlardan 9 yıl ve 46 ay hüküm giyen Osman Kartal'ın cezası da sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldı.

Cezaevinde hayatını kaybetti

28 Şubat davasında müebbet hapse çarptırılan emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Korgeneral Çetin Saner, emekli amiral Aydan Erol sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

Ardından 84 yaşındaki emekli korgeneral Vural Avar'ın cezaevinde hayatını kaybedince emekli Korgeneral Hakkı Kılınç da tahliye edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde