Erdal Acar'ın gözaltına alınma nedeni belli oldu

Erdal Acar'ın gözaltına alınma nedeni belli oldu

İstanbul’da iş insanı Erdal Acar'ın da gözaltına alındığı çete operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Erdal Acar'ın gözaltına alınma nedeni belli oldu
16px
24px
29.06.2022 12:27
ABONE OLgoogle

İstanbul’da “Sarallar” adlı örgüte yapılan operasyonda Erdal Acar'ın da örgüt yöneticisi iddiasıyla yakalandığı öne sürüldü.

Binden fazla polisin katıldığı operasyonda 117 şüpheli yakalandı. Aramalarda ise 52 tabanca, bin mermi ve çok yüklü miktarda para ele geçirildi.

Operasyonu İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi.

İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyetler yürüten ve liderliğini  Alaattin Saral olarak bilinen İlyas Saral ve Ertan Acar'ın yaptığı bir suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Ünlü iş insanı Erdal Acar gözaltına alındı

117 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon anları polis kameralarına yansıdı.

Suç örgütünün çok sayıda "Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçlarına karıştıklarının belirlendiği ifade edildi. 

ERDAL ACAR'A GÖZALTI

Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Operasyonda İş Adamı ve Beşiktaş Spor Kulübü Eski Yöneticisi Erdal Acar da gözaltına alındı. Erdal Acar'ın "Çete Elebaşı" sıfatıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Beykoz'daki villasında gözaltına alınan Erdal Acar ve diğer şüpheliler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde