Enver Aysever'den 'yazarlık atölyesi' eleştirilerine cevap: Kimselere verecek hesabım yok

Enver Aysever'den 'yazarlık atölyesi' eleştirilerine cevap: Kimselere verecek hesabım yok

Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'yazarlık atölyesi' işiyle ilgili çıkan tartışmalar ve haberlerin ardından konuyu ilk kez kendi köşesinden yazdı.

Enver Aysever'den 'yazarlık atölyesi' eleştirilerine cevap: Kimselere verecek hesabım yok
16px
24px
18.03.2021 10:12
ABONE OLgoogle

Aysever, Cumhuriyet'teki köşesinde tartışmalar ve haberlerle ilgili dikkat çeken bir ifade kullandı "Elâlemin ağzı torba değil ki büzesin"...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'yazarlık atölyesi' işiyle ilgili Enver Aysever, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde son sözünü söyledi. "Kimseye verecek hesabım yok" diye yazan Aysever gelen eleştiriler için ise "Elâlemin ağzı yok ki büzesin" dedi. 

Enver Aysever, bugünkü köşesinde "Diyeceğim; geçen gün adım ihaleciye çıktı, güleyim mi ağlayayım mı, şaşırdım kaldım." ifadesiyle okurlarına dert yandı.  Ahmet Hakan: Biraz da bizim Enver semirsin!

İşte Enver Aysever'in "Vicdan Terazisine Güvenmek" başlıklı yazısından o bölüm...

VİCDAN TERAZİSİNE GÜVENMEK

.....Hedefe konunca bir an şaşıyorsun, kanser gibi kendi başına gelmez sanıyor insan, sonra bu veri bombardımanına yetişmenin mümkün olmadığını kavrıyorsun.

Dert anlatmak gürültüde pek zor. Üstelik kimsenin hakikati öğrenmek merakı da yok. Yine de deniyorsun. Üzülüyorsun sonra.

Ne kadar kendini bilsen de bu duygu kaçınılmaz oluyor, derken olan biteni netlikle görüp mücadeleye devam ediyorsun. Boyun eğmek bana yakışmaz deyip zamanın sarsılmaz terazisine güveniyorsun.

Bugünün bilişim olanakları ifade özgürlüğü mü sağlıyor yoksa herhangi bir ölçü olmaksızın gevezeliği mi kışkırtıyor, karışıyor. Her şey pek hızlı oluyor, düşünce oluşmadan siliniyor, akılda ne kaldıysa o işte.

Neye güveneceğim diye düşünüyor insan, elimde yazıdan başka ne var ki? Bu sütunlar belgedir. Nesin söylemişti, “söylediklerimiz kadar sustuklarımızdan da sorumluyuz” diye.

Diyeceğim; geçen gün adım ihaleciye çıktı, güleyim mi ağlayayım mı, şaşırdım kaldım.

Yaşamımda yazmak, sahne sanatları, televizyon programcılığı, köşe yazarlığı, eğitim vermek dışında iş görmemişim, ayıkla pirincin taşını. CHP’li belediyeler Enver Aysever’e milyonlar akıtmış!

Baktım işi gücü bırakmış manşete, programlarına da taşımışlar beni. Sordum kendime ihaleye girmişliğim var mı, diye. Şaka elbette. Ne ticaret yapmışım ne bu işlere bulaşmışım. Gelgelelim elâlemin ağzı torba değil ki büzesin! 

Bilinen hikâyedir, Sokrat baldıran zehri içmeye mahkûm edilince, eşi “Haksız yere seni öldürecekler” demiş. Bilge, “Haklı yere öldürseler daha mı iyi?” karşılığını vermiş.

Hep güvendim yazıya, burada dursun, gün gelince açıp okunur, kimselere verecek hesabım yok, umarım herkes bu cümleyi aynı ferahlıkta kurar. Şimdilik bu kadar!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde