‘Enflasyondaki düşüş eylül ayında kesintiye uğrayabilir

‘Enflasyondaki düşüş eylül ayında kesintiye uğrayabilir

PPK, maliyet ve talep yönlü baskıların hafiflemesiyle temel enflasyon göstergelerinin yıllık artış oranları aşağı yönlü eğilimini sürdürürken hizmet fiyatlarının ılımlı seyrini koruduğu belirtildi.

‘Enflasyondaki düşüş eylül ayında kesintiye uğrayabilir
16px
24px
26.09.2012 09:02
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), maliyet ve talep yönlü baskıların hafiflemesiyle temel enflasyon göstergelerinin yıllık artış oranları aşağı yönlü eğilimini sürdürürken hizmet fiyatlarının ılımlı seyrini koruduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Enflasyondaki düşüş eylül ayında geçici olarak kesintiye uğrayabilecek, ancak sonrasında belirginleşerek devam edecek. Çekirdek enflasyon göstergelerinde kademeli düşüşün sürmesi bekleniyor. Tüketici ve yatırımcı güveni ile imalat sanayi yatırım eğiliminde gözlenen yavaşlama iktisadi faaliyetin görünümüne dair aşağı yönlü risk oluşturuyor. Küresel ekonomiye dair belirsizlikler önümüzdeki dönemde yatırım ve istihdam artışını sınırlayabilecek bir unsur olarak önemini koruyor.”

“12 aylık birikimli cari açık kademeli olarak azalmaya devam etmekte” denilen Merkez Bankası açıklamasında, “Faiz koridorunun hem kredi aktarım mekanizması, hem de etkin likidite yönetimi açısından farklı işlevleri var; etkin olarak kullanılacak. ROK, sermaye akımlarının yurtiçi piyasada oluşturduğu oynaklığı azaltarak faiz koridoruna ihtiyacı kısmen azaltacak” denildi.

Hazine’nin borçlanma maliyetinde düşüş sürdü

Eylül ayı iç borçlanma programının son iki ihalesini dün gerçekleştiren Hazine bu ayı borçlanma hedeflerinin üzerinde tamamladı. Borçlanma maliyeti ise gerilemeye devam etti.
Eylülde 6.6 milyar TL’si piyasadan, 800 milyon TL’si kamudan olmak üzere 7.4 milyar TL borçlanma öngören Hazine, 6 milyar TL’si piyasadan, 1.9 milyar TL’si piyasadan olmak üzere 7.9 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi. Böylece eylüle ilişkin roll-over yüzde 100 olurken piyasa roll-over rasyosu yüzde 84.3’te kaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde