En iyi döviz tahmincisinden dolar ve euro yorumu

En iyi döviz tahmincisinden dolar ve euro yorumu

Bloomberg'in sıralamasına göre iki çeyrektir G-10 para birimleri için en iyi tahminleri yapan kurum olan Investec, euronun temel olarak ucuz olduğunu, 2018'de euro/dolar kurunun 1,22 seviyesinde olacağını söyledi.

En iyi döviz tahmincisinden dolar ve euro yorumu
16px
24px
09.07.2018 13:22
ABONE OLgoogle

Bloomberg'in sıralamasına göre G-10 ülkeleri para birimleri içinde en iyi tahminleri yapan kurum olan Investec, ticaret savaşlarının küresel bir tarife savaşına dönüşmesinin pek olası olmadığı senaryosundan hareketle doların euro karşısındaki yükselişinin sönümleneceğini belirtti. 

İki çeyrektir Bloomberg sıralamasında en iyi tahminci olarak yer alan Investec, bunun yanında Euro Bölgesi'ndeki ekonomik toparlanma dolayısıyla euro'nun görünümünün de parlak olduğuna dikkat çekti. 

Investec Başekonomisti Philip Saw, bu değerlendirmeler sonrasında euro'nun yüzde 4 büyüme göstereceğini ve yıl sonuna kadar euro/dolar paritesinin 1,22 seviyesine çıkacağını öngördü.  

Investec, 2019 ortasında paritenin 1,26, 2019 sonunda ise 1,30 olacağını öngördü. Bloomberg araştırmasına göre bu tahminler oldukça iyimser görülüyor. Aynı vadeler için Bloomberg araştırmasında medyan tahminler 1,23 ve 1,26 olarak öne çıktı. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, enflasyon patikasına yönelik güvenin arttığını söylemişti. 

Bloomberg, kur tahmininde kurumları 3 kritere göre değerlendiriyor. Bunların başında hata payı geliyor. Tahminin zamanlaması ve yön sinyalinin kesinliği de dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor. Hesaplamada hata payının toplam skora katkısı yüzde 60 olurken, zamanlamanın yüzde 30, yön sinyalinin de yüzde 10'u değerlendirmeye alınıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde