En büyük devrim: Cumhuriyet

En büyük devrim: Cumhuriyet

Düşmanların boyunduruğu altından bir milleti kurtaran, ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etti.

En büyük devrim: Cumhuriyet
16px
24px
29.10.2019 07:21
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyeti 96. yaşını kutluyor. Bugün Cumhuriyetimizin doğum günü…

Atatürk ve şanlı Türk ordusu varını yoğunu ortaya koyarak yurdumuzu düşmanlardan arındırdı. Mustafa Kemal Atatürk, yurdumuzu çağdaş bir ülke haline getirebilmek için birçok inkılaplar gerçekleştirdi. Şüphesiz bunlardan en önemlisi Cumhuriyet yönetimini ilan etmesiydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak.

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe’de kabul töreni düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören belediyeleri meşaleli yürüyüşler düzenleyecek.

Kutlamalar kapsamında, Athena Anıtpark’ta, Cem Adrian ise Yenimahalle’de sahneye çıkarak, bu kez şarkılarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için seslendirecekler.

İSTANBUL'DA GEÇİT TÖRENİ VATAN'DA

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İstanbul Valiliği’nin dün Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, siyasi parti temsilcileri, gaziler, çeşitli dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Beşiktaş Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı ile Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda da düzenlenen törenlerle Atatürk anıtlarına çelenk konuldu. İstanbul Valiliği’nde bugün ise saat 09.30’da tören yapılacak. Kutlama ve geçit töreni de saat 10.30’da Fatih’teki Vatan Caddesi’nde yapılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde