Emekliye ayrılan Jeff Bezos'un serveti rekor kırdı!

Emekliye ayrılan Jeff Bezos'un serveti rekor kırdı!

Amazon'daki CEO'luk görevi henüz sonlanan Jeff Bezos'un serveti Pentagon'dan gelen kararla rekor düzeye yükseldi.

Emekliye ayrılan Jeff Bezos'un serveti rekor kırdı!
16px
24px
07.07.2021 08:53
ABONE OLgoogle

Amazon'un patronu Jeff Bezos'un serveti, ABD Savunma Bakanlığı'nın Microsoft'un kazandığı ihaleyi iptal etmesinin ardından Amazon hisselerindeki yükselişin etkisiyle 211 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Önceki başkan Donald Trump döneminde yapılan ve Microsoft'un kazandığı ihaleyi Pentagon'un iptal etmesi üzerine Amazon hisselerinde yüzde 5'e yaklaşan yükseliş yaşandı. Amazon hisselerinde yaşanan bu ralliyle Bezos'un serveti 8,4 milyar dolarlık artış yaşadı. Jeff Bezos'un ilginç yönetim tarzı! Toplantılarda 'iki pizza' kuralı

Böylelikle Amazon'un patronunun kişisel serveti 211 milyar dolara ulaşarak yeni rekor seviyeyi gördü. Microsoft'a 10 Milyar Dolarlık ihale şoku!

Amazon ihaleyi mahkemeye taşımıştı

ABD Savunma Bakanlığı, Amazon'un, haksız bir şekilde Microsoft'a verildiği iddiasıyla mahkemeye taşıdığı 10 milyar dolarlık Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (JEDI) ihalesini iptal ettiğini açıkladı.

Bakanlığının, Müşterek Muharip Bulut Kabiliyeti adında yeni bir bulut projesi için çok paydaşlı ve süresiz yeni bir ihale başlatacağı ifade edilen açıklamada, Pentagon'un, Microsoft ve Amazon Web Services (AWS) gibi sınırlı sayıda kaynaktan teklif almayı amaçladığı bildirildi.

PENTAGON, TRUMP DÖNEMİNDE MİCROSOFT'UN KAZANDIĞI İHALEYİ İPTAL ETTİ

Pentagon'un bilgi altyapısının modernizasyonuna ilişkin 10 milyar dolarlık dev teknoloji ihalesini, 26 Ekim 2019'da Microsoft kazanmıştı.

Amazon ise JEDI bulut ihalesinin taraflı ve hatalarla dolu bir değerlendirmeyle Microsoft şirketine verildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Amazon ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump ile şirketin kurucusu Jeff Bezos arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ihalenin Amazon'a verilmediğini iddia etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde