Elon Musk yapay zekayı 'ti'ye aldı

Elon Musk yapay zekayı 'ti'ye aldı

Twitter CEO'su Elon Musk, yapay zeka ile üretilen Papa Francis'in beyaz montlu fotoğrafını taklit etti. Papa'nın fotoğrafındaki gibi beyaz bir mont giyen Musk fotoğrafının açıklamasına "Montumu arkadaşımdan ödünç aldım" dedi.

Elon Musk yapay zekayı 'ti'ye aldı
16px
24px
31.03.2023 23:19
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde Papa Francis’in bir yapay zeka tarafından yaratılan görüntüsünün sosyal medyada gündem olmasının ardından, Twitter’ın sahibi Elon Musk da kendisinin benzer bir montla çekilmiş fotoğrafını sosyal medyadan yayınlayarak Papa’ya gönderme yaptı.

Musk, paylaşımın altına “Bu montu sadece arkadaşımdan ödünç aldım” dedi.

Musk’ın, Papa’nın montuna benzer bir kıyafetle çekildiği o görüntü sosyal medyada da kısa sürede 300 bini aşkın beğeni aldı.

YAPAY ZEKA KARŞISINDA UYARIDA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk dahil olmak üzere birçok teknoloji sektörü yöneticileri, ortak bir bildiriye imza atarak gelişmiş yapay zekanın topluma ve insanlığa olan risklerine vurgu yaparak, sohbet robotu GPT-4’ten daha güçlü bir sistem geliştirilmesine 6 ay verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Mektupta, “Güçlü yapay zekâ sistemleri, yalnızca bunların etkilerinin olumlu ve risklerinin yönetilebilir olacağından emin olduğumuzda geliştirilmelidir” diye belirtildi.

PAPA'NIN O GÖRÜNTÜSÜ GÜNDEM OLDU

Geçtiğimiz günlerde ise Papa Francis’in beyaz uzun mont giydiği bir görsel sosyal medyada servis edilmişti. Söz konusu görüntü kısa sürede gündem olurken o karenin gerçek olmadığı, yapay zeka ile üretildiği ortaya çıkmıştı. Öte yandan Donald Trump’ın ABD’de tutuklandığına dair yapay zeka görüntüleri de sosyal medyada yayınlanınca birçok kişi tarafından ‘gerçek’ sanılmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde