Elon Musk ile Jeff Bezos arasındaki kan davasını başlatan fotoğraf ortaya çıktı

Elon Musk ile Jeff Bezos arasındaki kan davasını başlatan fotoğraf ortaya çıktı

Milyarder iş insanları Elon Musk ve Jeff Bezos, uzay hakkında yaptığı tartışmalarla sık sık gündeme geliyor ve ikilinin iyi anlaşamadığı uzun bir zamandır biliniyor.

Elon Musk ile Jeff Bezos arasındaki kan davasını başlatan fotoğraf ortaya çıktı
16px
24px
23.03.2021 10:49
ABONE OLgoogle

 Amazon’un kurucusu ve Tesla’nın CEO’su arasındaki gerginliğin başladığı akşam yemeğinde çekilen bir fotoğraf ABD’li bir gazeteci tarafından paylaşıldı. Fotoğrafa ilişkin yorum yapan Musk, “Vay be aradan 17 yıl geçtiğine inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın birlikte yemek yerken görüldüğü çok nadir bir fotoğraf gün yüzüne çıktı. 17 yıl önce çekilen fotoğraf, iş dünyası bülteni The Hustle  yazarı Trung Phan tarafından bu ayın başında Twitter’da paylaşıldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">March 1, 2021

EZELİ REKABETİN BAŞLANGICI

Söz konusu yemeğin milyarder iş insanları ve uzay şirketleri SpaceX ve Blue Origin arasındaki uzun süredir devam eden ezeli rekabetin başlangıcı olduğuna inanılıyor.

"BEZOS, YANLIŞ AĞACA HAVLIYOR"

Bununla brilikte Bezos, yemekte konuşulanlar ile igli halka açık bir şekilde tartışmasa da Musk,  "Uzay Baronları:Elon Musk'tan Jeff Bezos'a Evreni Kolonileştirme Serüveni” adlı kitap için yazar Christian Davenport’a oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bezos,  roketler hakkında yanlış ağaca havlıyor.  SpaceX'in Bezos'un önerdiği fikirlerin birçoğunu "aptal" olarak niteledi. Aslında, ona (Bezos’a) iyi bir tavsiye vermek için elimden gelenin en iyisini yaptım, ama o büyük ölçüde görmezden geldi.”

Musk ayrıca, Phan'ın paylaşımınına da yanıt vererek, " Vay be, aradan 17 yıl geçmiş" ifadeleriyle yetindi. 

Diğer taraftan Bezos, Tesla’nın  Mars'a insan gönderme hedefine ilişkin üstü kapalı eleştirilerinde bulunurken, Musk da Amazon'un bazı ticari girişimlerinde darbelere maruz kaldı ve Bezos'u birden fazla kez "taklitçi" olarak nitelendirdi. SpaceX ve Blue Origin ayrıca yetenekli çalışanlar, patentler, NASA sözleşmeleri ve fırlatma rampalarına erişim konusunda sürekli rekabet etti.

Son birkaç aydır Bezos ve Musk, dünyanın “en zengin insanı unvanı” için de mücadele ediyor. Amzon’un kurucusu 181 milyar dolarlık servetiyle şu anda 1. sırada yer alırken, Musk  yaklaşık 170 milyar dolarlık net serveti ile 2. sırada yer alıyor.

NTV
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde