Elon Musk hakkında kadın personele cinsel taciz iddiası

Elon Musk hakkında kadın personele cinsel taciz iddiası

ABD'li milyarder girişimci Elon Musk'ın, SpaceX'in kurumsal jet filosunda sözleşmeli olarak çalışan kadın personele cinsel organını gösterdiği, rızası olmadan bacağını okşadığı ve erotik mesajlar karşılığında bir at hediye etmeyi vadettiği öne sürüldü.

Elon Musk hakkında kadın personele cinsel taciz iddiası
16px
24px
20.05.2022 13:41
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Musk, kendi firması SpaceX'te çalışan bir kadın personele cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Business Insider'ın aktardığı iddialara göre ABD'li multimilyarder, 'cinsel tacizde bulunduğu' kadına susması için 250 bin dolar ödeme yapmış.

Haberde, tacize uğradığını söyleyen ve SpaceX insan kaynakları departmanına şikayet dilekçesi yazan kadının 2018 yılında bir avukat tuttuğu, ancak 250 bin liralık kıdem tazminatı ödemesi karşılığında dava açmaktan vazgeçtiği belirtildi.

Adı açıklanmayan kadına yapılan ödemenin belgesinin de paylaşıldığı Business Insider haberine göre, 2016 yılında yaşanan olayda kadın, Musk'a masaj yapmak için odasına gönderildiğini, odaya gittiğinde şirket CEO'sunu yarı çıplak halde bulduğunu, masaj yaptığını ancak cinsel ilişkiye girmediğini söyledi.

Habere göre kadın personelin işten çıkarılma sebebi, 'Musk ile cinsel ilişkiye girmeyi reddetmesi' oldu.

Musk'tan yanıt: Olası değil

Musk ise Insider'a e-posta yoluyla verdiği cevapta taciz iddialarını reddederek “Bu hikayede çok daha fazlası var” ifadelerini kullandı.

“Cinsel tacize meyilli olsaydım şimdiye kadar ortaya çıkardı. Bunun 30 yıllık kariyerim boyunca ilk kez gün ışığına çıkması pek olası değil” diyen 50 yaşındaki ABD'li multimilyarder, iddiaları 'politik olarak motive edilmiş hit bir parça' sözleriyle değerlendirdi.

Milyarder girişimci, Twitter hesabından iddialara yanıt olarak yaptığı paylaşımda, “Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalı. Bu onların standart, adi taktikleri. Ama hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Musk ayrıca, haberin Cumhuriyetçi Parti'ye oy vereceğini açıklamasından bir gün sonra yayınlanmasına da dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde