Elon Musk açıkladı: Her eve insansı robot geliyor; 1.72 cm boyunda olacak

Elon Musk açıkladı: Her eve insansı robot geliyor; 1.72 cm boyunda olacak

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, "Tesla Bot" adı verilen ve insanlar için tehlikeli veya sıkıcı olabilecek işleri yapması için tasarlanan insansı robotun prototipinin gelecek yıl hazır olacağını söyledi.

Elon Musk açıkladı: Her eve insansı robot geliyor; 1.72 cm boyunda olacak
16px
24px
20.08.2021 09:19
ABONE OLgoogle

Tesla’nın AI Day etkinliğinde konuşan milyarder girişimci robotun yaklaşık 172 cm boyunda olacağını ve arabalara vida takmak gibi fabrika işlerinin yanı sıra marketten ürün teslimatı yapmak gibi işleri yapabileceğini söyledi.

Sürücüsüz otomobiller için geliştirdikleri yeni yapay zeka platformu Dojo'yu tanıtan Elon Musk, Tesla şirketinin bir sonraki hedefinin insansı robot yapmak olduğunu açıkladı.

'Tesla Bot' adı verilen bu robot "basit ve kendini tekrar eden sıkıcı ve sıradan işleri" yapacak. Örneğin mutfak alış verişi veya ev temizliği gibi görevleri yerine getirecek.

'AI Günü'nde Tesla, kendi kendine sürüş sistemine güç sağlamak için AI teknolojisini geliştirmedeki ilerlemesi hakkında birçok ayrıntıyı paylaştı.

İnsansı robot Abel, duyguları algılayıp tepki verebiliyor

Musk, Tesla'yı, araçlarının çevrelerindeki dünyayı görme ve anlama ve bu bilgilere göre hareket etme yeteneklerini göz önünde bulundurarak dünyanın en büyük robot şirketi olarak tanımladı ve bir sonraki adımın insansı robotlar olmasının doğal olduğunu belirtti.

"Biz yapmazsak bunu başkası yapacak, o halde biz de yapmalıyız ve güvenli olduğundan emin olmalıyız" diyen Musk, Tesla Botların kesinlikle tehditkar olmayacağını, bir insan kadar hızlı koşamayacağının ve bir insandan daha güçlü olmayacağının altını çizdi.

Tesla Bot'un özellikleriTesla

Tesla Bot sunumu sırasında açıklanan robotun temel özellikleri şunlar:

Boy: 1,72

Kilo: 56

En yüksek hız: 8 km/saat

Arabalardakine çok benzer bir sensör grubundan veri alacak olan FSD bilgisayarı da dahil olmak üzere bugün Tesla araçlarında bulunan birçok teknolojiyi paylaşacak.

Bu cephede, Tesla insansı robotlar konusunda uzmanlaşmış tanınmış robotist Dennis Hong ile çalışıyor.

Evrensel temel gelir vizyonun bir parçası

Uzun vadeli vizyonun, insan emeği ağırlıklı görevlerin çoğunu değiştirmek ve sonuçta 'evrensel temel gelir' merkezli bir sistemin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Musk, Tesla Bot'un bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Evrensel temel gelir her insana çalışsa da çalışmasa da asgari standartlarda hayatını sürdürebilecek kadar bir ödeme yapılması anlamına geliyor.

Şirket 2022'de bir prototip hazırlamayı planlanıyor.

Musk robotun “çok pahalı” olmamasını sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde