Elon Musk Twitter'ın gazabına uğradı; 24 saatte 65 milyar dolar kaybetti

Elon Musk Twitter'ın gazabına uğradı; 24 saatte 65 milyar dolar kaybetti

Elon Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasının ardından, 24 saatten kısa bir sürede 65 milyar dolar kaybetti. Musk'ın bu yılki toplam kaybı 1,4 trilyon dolar oldu.

Elon Musk Twitter'ın gazabına uğradı; 24 saatte 65 milyar dolar kaybetti
16px
24px
10.07.2022 10:02
ABONE OLgoogle

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, cuma günü yaptığı açıklamada; Twitter'ın anlaşmanın gereklerine uymadığını gerekçe göstererek, sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.  Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

Bunun üzerine açıklama yapan Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise şirketin, yasal yollara başvuracağını ve açılacak davayı kazanacaklarından emin olduklarını dile getirmişti.

44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshettiğini duyurmasının ardından Elon Musk’ın net serveti, 24 saatten kısa bir sürede 65 milyar dolar azaldı.

Musk'ın en çok değer kaybettiği taraf ise Tesla hisseleri oldu. Son yaşananlarla birlikte 2022 yılı boyunca Musk'ın yaşadığı toplam kayıp 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Elon Musk’ın Twitter'ı satın alma planını açıkladığı 25 Nisan tarihinde hisse başına 998,02 dolar olan Tesla hisseleri, %24'ten fazla düşerek bugünü 752,29 dolardan kapattı.

Tesla’nın yaşadığı hisse değeri kaybı, borsadaki ortalama düşüşlerden çok daha fazla yüksek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde