Elon Musk: Türkiye’ye Starlink uydularını gönderebiliriz

Elon Musk: Türkiye’ye Starlink uydularını gönderebiliriz

Elon Musk, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4'lük depremle ilgili "Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX şirketimiz Starlink uydularımızı Türkiye'ye gönderebilir" ifadelerini kullandı.

Elon Musk: Türkiye’ye Starlink uydularını gönderebiliriz
16px
24px
06.02.2023 05:54
ABONE OLgoogle

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri vuran 7.4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 76 kişi öldü, 440 kişi yaralandı ve yüzlerce bina yıkıldı. Çok sayıda vatandaş enkaz altında kaldı.

Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk, deprem bölgesinde ulaşımın sağlanması için Türkiye’ye Starlink internet uydusunu gönderebileceğini açıkladı.

Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin, Twitter’da Elon Musk’ı etiketleyerek, “Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?” yazdı.

Musk paylaşıma, “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz” şeklinde yanıt verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde