Elon Musk, 'Dünyanın en zengini' ünvanını kısa süreliğine kime kaptırdı?

Elon Musk, 'Dünyanın en zengini' ünvanını kısa süreliğine kime kaptırdı?

Twitter, Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını, kısa bir süreliğine Louis Vuitton'un ana şirketi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'a kaptırdı.

Elon Musk, 'Dünyanın en zengini' ünvanını kısa süreliğine kime kaptırdı?
16px
24px
08.12.2022 07:21
ABONE OLgoogle

Forbes'a göre, milyarder Elon Musk, elektrikli otomobil firması Tesla'daki hissesinde yaşanan keskin düşüşün ve sosyal medya platformu Twitter'a yaptığı 44 milyar dolarlık yatırımın ardından bugün "dünyanın en zengin insanı" olma unvanını kısa bir süreliğine kaybetti. 

Lüks marka Louis Vuitton'un ana şirketi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault ve ailesi, kısa bir süreliğine dünyanın en zengini unvanını aldı. Ancak daha sonra 185,3 milyar dolarlık kişisel servetiyle 2 numaraya geri düştü.

Eylül 2021'den bu yana Forbes listesinde en üst sırada yer alan Musk'ın net servetinin 185,7 milyar dolar olduğu biliniyor. Musk, zamanında unvanı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan devraldı.

Net değeri 200 milyar doların altına düştü

Musk'ın bu yılın başlarında Twitter'ı satın alma teklifini yapmasından beri yüzde 47'den fazla değer kaybeden Tesla hisseleri yüzde 2,7 düşüş daha gösterdi.

Musk'ın son zamanlarda daha çok Twitter ile uğraşmasından dolayı yatırımcılar, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla'dan hisselerini çekmeye başladı. Bunun sonucunda Musk'ın net değeri de 8 Kasım'da 200 milyar doların altına indi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde