Elon Musk, 5.7 Milyar Doları nereye bağışladı?

Elon Musk, 5.7 Milyar Doları nereye bağışladı?

Pazartesi günü bir menkul kıymet dosyasına göre Elon Musk, geçen yıl hayır kurumlarına yaklaşık 5.7 milyar dolar değerinde Tesla Inc. hissesi bağışladı ve yılın en iyi hayırsever bağışçılarından biri oldu.

Elon Musk, 5.7 Milyar Doları nereye bağışladı?
16px
24px
15.02.2022 16:12
ABONE OLgoogle

Tesla, SpaceX, Neuralink, Musk Foundation gibi yapıların kurucusu olan Elon Musk, 5.7 milyar dolar değerinde Tesla hissesi bağışladı. Bağışlar, 2021’in son iki ayında Elon Musk’ın bir dizi hisse senedi satışı yaptığı dönemde gerçekleşti.

Vergiyle ilişkilendirildi

Wall Street Journal'ın haberine göre; bazı uzmanlar Musk’ın bağışını vergi ile ilişkilendirdi. Çünkü; vazgeçilen sermaye kazançları vergilendirilmiyor.

Internal Revenue Service’in değerlendirmelerine göre de Musk’ın pazartesi günü açıklanan bağışları, yaklaşık 5,7 milyar dolar değerinde olacak. Ayrıca Musk’ın bağışları sırasında 1.060 doların üzerinde işlem gören Tesla’nın hissesi Pazartesi günü 875.76 dolardan kapandı.

Musk’ın bağışı aslında çok da şaşırtıcı olmamalı, çünkü Tesla CEO’su 2012 yılında zengin insanları, servetlerinin çoğunu hayırsever amaçlara bağışlamayı teşvik eden Bağış Taahhüdü’nü imzaladı.

Bağışların bir kısmı yenilenebilir enerji ve yapay zeka çalışmalarına

Musk’ın hayırsever çabaları genel olarak pek basının gündeminde olmadı. Oysa Musk, 2002 yılında Musk Vakfı’nı kurmuştu. Vakfın web sitesine göre, yenilenebilir enerji araştırmaları ve insan uzay araştırmaları da dahil olmak üzere gruplara hibeler veriliyor. 2015 yılında, yapay zekânın ticari çıkarlardan ziyade toplumsal ihtiyaçlara hizmet etmesini sağlamak için toplu olarak 1 milyar dolar taahhüt eden bir grup Silikon Vadisi yatırımcısı arasında yer aldı.

Ayrıca, Musk’ın hayır kurumlarına ne kadar bağış yaptığı tam olarak bilinmese de zaman zaman sosyal medyada paylaşımlar da yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde