Eksun Gıda'dan BIST rekoru.. 1.2 milyon ortak

Eksun Gıda'dan BIST rekoru.. 1.2 milyon ortak

Eksun Gıda'nın 980 milyon TL'yi bulan halka arzına yatırımcılardan 15 kat talep geldi. Halka arz sürecinde yaklaşık 1 milyon 210 bin yatırımcı Eksun Gıda'ya ortak olarak BIST rekorunu kırdı.

Eksun Gıda'dan BIST rekoru.. 1.2 milyon ortak
16px
24px
22.03.2023 07:23
ABONE OLgoogle

Eksun Gıda’nın halk arzına 15 kat talep gelirken, halka arz büyüklüğü 980 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul tarihinin rekoru kırılarak tamamlanan halka arz sürecinde 1 milyon 210 bin yatırımcı şirkete ortak oldu. Eksun Gıda, BIST Yıldız Pazar’da 48.90 TL fiyattan işlem görmeye başlayacak.

Fiyat istikrarı için de brüt halka arz gelirinin yüzde 20’si kadar kaynak kullanılabilecek.

SERMAYE 70 MİLYON TL'YE ARTIRILDI

YapıKredi Yatırım liderliğinde ve tamamı sermaye artırımı yöntemi ile gerçekleştirilen halka arzda Eksun Gıda’nın 49 milyon 957 bin 498 TL olan çıkarılmış sermayesi 70 milyon TL’ye artırıldı. 15-16-17 Mart’ta talep toplanan halka arzda satışa sunulan payların yüzde 57’si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35’i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 5’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara yüzde 3’ü ise şirket çalışanlarına ayrıldı.

Halka arzı daha güçlü bir mali yapı ve rekabet avantajı elde etme konusunda önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirten Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, rekor katılıma ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"PAZARDAKİ REKABET GÜCÜMÜZÜN ARTACAĞINA İNANIYORUZ"

“Tüm zamanların en yüksek bireysel katılımlı halka arz süreci bizleri onurlandırdı. Eksun Gıda’ya güvenerek ortak olan 1.2 milyondan fazla yatırımcıya teşekkür ediyoruz. Eksun Gıda BİST’e şeffaflık ve hesap verilebilirlikteki iddiası ile geliyor. Sürdürülebilir büyümemize ivme kazandıracak olan halka arzımız ile pazardaki rekabet gücümüzün de artacağına inanıyoruz. Ayrıca hem şirket hem de hakim ortaklar 1 yıl boyunca dolaşımdaki hisse oranını artırmayacaklar. Özetle 1.2 milyondan fazla yatırımcı hesap verebilir, şeffaf, sürdürülebilir bir büyüme ivmesi yakalamış bir şirkete ortak oldular.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde