Eksen kaymasına cevabı: Yönümüz batıdır

Eksen kaymasına cevabı: Yönümüz batıdır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''eksen kayması'' tartışmalarına ilişkin, ''Biz hala batıya bakıyoruz" dedi

Eksen kaymasına cevabı: Yönümüz batıdır
16px
24px
04.08.2010 21:06
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''eksen kayması'' tartışmalarına ilişkin, ''Biz hala batıya bakıyoruz, yönümüz batıdır. Değişimin ve gelişimin kaynağı olarak batıyı görüyoruz. Dolayısıyla eksen kayması tartışmalarına katılmıyorum'' dedi. 

     Maliye Bakanı Şimşek, Finlandiya temasları çerçevesinde, Finlandiya Maliye Bakanı Jyrki Katainen ile görüştü. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından her iki bakan basın mensuplarıyla biraraya geldi. 

     Şimşek, gazetecilerin, Türkiye'deki, ''eksen kayması'' tartışmalarını dile getirmesi üzerine, Türkiye'nin hala batıya baktığını vurgulayarak, ''Yönümüz batıdır. Değişimin ve gelişimin kaynağı olarak batıyı görüyoruz. Dolasıyla eksen kayması tartışmalarına katılmıyorum. Türkiye AB'ye giriş gereksinimlerini yerine getirmek için çabalıyor'' şeklinde konuştu. 
     
     ''DİĞER KOMŞULARIMIZI DA DIŞLADIĞIMIZ ANLAMINA GELMEZ''
     
     Türkiye'nin Afganistan ve bazı ülkelerin barış gücüne katkıda bulunma ya da bazı Körfez ülkeleriyle ticareti geliştirme çabalarının, Türkiye'nin AB'ye dönük olmadığı anlamını taşımayacağına dikkati çeken Şimşek, ''Bu diğer komşularımızı da dışladığımız anlamına gelmez'' dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde