Ekrem İmamoğlu'nu öldürmekle tehdit eden kişi CHP üyesi çıktı!

Ekrem İmamoğlu'nu öldürmekle tehdit eden kişi CHP üyesi çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu e-posta üzerinden tehdit eden şüpheli Tuna G. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe “tehdit” suçundan tutuklandı. Şüpheli Tuna G., ifadesinde “Mailleri ben gönderdim. Pişman değilim” dedi.

Ekrem İmamoğlu'nu öldürmekle tehdit eden kişi CHP üyesi çıktı!
16px
24px
10.04.2020 04:39
ABONE OLgoogle

Ekrem İmamoğlu’na tehdit içerikli e-posta gönderen Tuna Görgünoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Görgünoğlu’nun ifadesinde, CHP’de üyeliği bulunduğunu, 2018’de de milletvekili aday adayı olduğunu itiraf etti. Görgünoğlu, aynı zamanda parti bünyesinde sandık görevlisi olarak da çalıştığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine 27 Mart'ta “Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm” yazılı mesaj gönderen Tuna Görgünoğlu, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklanması talebiyle sevk edildi.

Hakimlik sorgusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine tehdit içeren yazıyı kendisinin gönderdiğini kabul eden şüpheli Tuna Görgünoğlu, “İlgili mailleri ben gönderdim. Herhangi bir pişmanlığım yoktur” dedi.

 “KAÇMA ŞÜPHESİ VAR”

Hakimlik, şüpheli Tuna G'yi “tehdit” suçundan tutukladı.

Kararda, “Şüphelinin alınan savunmalarında ilgili mailleri kendisine ait olan e-posta hesabından müştekinin e-posta hesabına attığını ve hiçbir pişmanlığının olmadığını belirtir ifade içerikleri, şüphelinin kayıtlı adresinde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayışı ve hakkında çıkarılan yakalama kararına istinaden ifadesinin alınabilmiş olması nedeniyle kaçma şüphesi olduğu” belirtilerek tutuklanmasına hükmedildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Görgünoğlu'nun ilk ifadesinde "İmamoğlu, o göreve layık değil. Onun partiye zarar verdiğini düşünüyordum. Bu amaçla da daha önce mesajlar atmıştım. Mesajımın dikkate alınması için ölüm içerikli mesaj attım. Aslında niyetim öldürmek değildi" dediği belirtildi.

CHP'NİN SANDIK GÖREVLİSİ

2018 yılında yine CHP'den milletvekili aday aday müracaatında bulunduğu kaydeden şüpheli aday yapılmadığını belirtti. Görgünoğlu, parti bünyesinde resmi olamasa da sandık görevlisi olarak görev yaptığını söyledi.

"MAİLİ BEN GÖNDERDİM"

Ekrem İmamoğlu'na tehdit içerikli e-posta atılan adresin kendisine ait olduğunu kabul eden şüpheli, kendisini kamuoyundan tanıdığını anlattı. Bahse konu e-postayı bizzat kendisinin gönderdiğini ileri sürdü.

İmamoğlu'nun CHP'ye yakışmadığını ve zarar vereceğini düşündüğü için böyle bir e-posta attığını kaydeden Tuna Görgünoğlu, İmamoğlu'nu yaklaşık bir yıldır eleştirdiğini, konu ile ilgili daha önce CHP Genel Merkezi'ne e-posta gönderdiğini ama eleştirilerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını söyledi.

Görgünoğlu'nun el konulan tabletinde yine Ekrem İmamoğlu'na tehdit ve hakaret içerikli başka e-postalar da gönderdi tespit edildi. Şüpheli bu e-postaları da kendisinin attığını kabul etti.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI DA BELİRLENDİ

Ayrıca şüphelinin "@caesar tuna" adresli Twitter hesabını da kullandığı belirlendi. Bu adresten de İmamoğlu aleyhine çok sayıda paylaşım yapıldığı tespit edildi. Şüpheli söz konusu adresi bir yıldır kullandığını, belirlenen paylaşımları da kendisinin yaptığını itiraf etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde