Ekonomist Cevdet Akçay'dan dolar uyarısı: Game over!’

Ekonomist Cevdet Akçay'dan dolar uyarısı: Game over!’

Dün akşam Habertürk’te yayınlanan ‘Teke Tek’ programına konuk olan ekonomist Osman Cevdet Akçay, ekonomi yönetimine kur korumalı mevduat (KKM) uyarısında bulundu. Akçay, “Vadeleri geldiğinde KKM’ye giren kişiler yüksek enflasyonu fark edip ‘TL’de öleceğime dolarda öleyim’ derse game over” dedi.

Ekonomist Cevdet Akçay'dan dolar uyarısı: Game over!’
16px
24px
06.07.2022 14:45
ABONE OLgoogle

Ekonomist Osman Cevdet Akçay, dövizdeki yükselişin ateşini kur korumalı mevduatla (KKM) çözmeye çalışan ekonomi yönetimine uyarıda bulundu. Dün akşam Habertürk’te yayınlanan ‘Teke Tek’ programına konuk olan Akçay, “Vadeleri geldiğinde KKM’ye giren kişiler yüksek enflasyonu fark edip ‘TL’de öleceğime dolarda öleyim’ derse game over” dedi.

Akçay, KKM’nin iyi bir şeymiş gibi göründüğüne vurgu yaparak, şunları söyledi:

‘Aslında bir tehlike ve tehdit’

“Resme baktığınızda devlet döviz mevduatlarını azaltmış, bu iyi bir şey ama aynı zamanda bir tehlike ve tehdit. Devlet kur korumalı mevduatla ‘Ben fon yaratanı üzeceğim, kaçış yok ama fon kullananı da abad edeceğim, bankacılığa da ‘Sen de arada paranı kazan, sesini çıkarma’ dedi.

Yani devlet vatandaşa diyor ki ‘3 seçeneğin var: Dövize gidebilirsin ama dövizi zaten ben tutuyorum, kontrol ediyorum. TL mevduata gidebilirsin ama o da sana bir şey vermiyor.

Kurdan korkuyorsan KKM’ye gel ama üçünde de eriyeceksin, en az erime KKM’de.’ Ama vadeleri geldiğinde KKM'ye giren kişiler yüksek enflasyonu fark edip, 'TL'de öleceğime dolarda öleyim' derse game over (oyun bitti).”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde