Ekonomik güven endeksi 77.5’le altı ayın en düşüğünde

Ekonomik güven endeksi 77.5’le altı ayın en düşüğünde

Ekonomik güven endeksi mayısta geçen aya kıyasla yüzde 8.5 azalışla 84.7'den 77.5'e düştü.

Ekonomik güven endeksi 77.5’le altı ayın en düşüğünde
16px
24px
28.05.2019 10:37
ABONE OLgoogle

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı.

Ekonomik güven endeksi mayısta bir önceki aya göre yüzde 8.5 düşüşle 77.5 seviyesine geriledi. Böylece endeks geçen yılın ekim ayından bu yana en düşük rakamı gördü.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamasında mayıs verisiyle ilgili, “Ekonomik güven endeksindeki azalış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı” dendi. 

Ekonomik güven endeksi 2018 yılına 105.2 seviyesinde başladıktan sonra yıl boyunca genel olarak aşağı yönlü bir seyir izleyerek ekimde 75.2 seviyesine kadar gerilemişti.

TÜİK bu endeksin ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağladığından öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde