Ekmeğe zam yolda! Buğdayın fiyatı uçtu

Ekmeğe zam yolda! Buğdayın fiyatı uçtu

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 435,000 tonluk buğday için açtığı ihaleye gelen rakam korkuttu

Ekmeğe zam yolda! Buğdayın fiyatı uçtu
16px
24px
02.03.2022 13:08
ABONE OLgoogle

İhalenin ilk turunda ticari kaynaklara göre en düşük teklifi 420 dolar oldu. Bu rakam ürküttü çünkü Buğdayın borsa fiyatı 4 bin 500 ile 4 bin 700 lira arasında. Teklif edilen rakam ise bugünkü kurdan hesaplanırsa tonu 5 bin 900 liraya geliyor. Artış çok büyük.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birlikte ihracatın çatışmalar nedeniyle sekteye uğraması Toprak Mahsulleri Ofisini harekete geçirdi.TMO 435 Bin tonluk buğday ihalesi açtı. Ancak gelen rakamlar herkesi korkuttu. Ticaret kaynaklarına göre en düşük teklif ton başına 420 dolar, Rakam korkunç. Tekirdağ ticaret borsasında buğdayın tonu 4 bin 500 ile 4 bin 700 lira civarında.

Buğdayın tonuna teklif edilen 420 dolar, bugünkü kurdan hesaplandığında 5 Bin 900 lira ediyor. Aradaki fark çok büyük. Bu da önümüzdeki dönem ekmek zamları hep gündemde olacak anlamına geliyor.İhalede tekliflerin ise Türkiye'deki depolardan geldiği belirtiliyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 435,000 tonluk buğday alımı için nihai kararı vermediği belirtiliyor.TMO’nun ihalelerde genelde birkaç tur pazarlık sonunda fiyatı düşürmeye çalıştığı biliniyor.

Kaynaklar ihalede büyük oranda Türkiye'de depolarda bulunan buğdayların teklif edildiği ve Ukrayna ve Rusya'dan yapılan ihracatın çatışmalar nedeniyle sekteye uğradığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde