Egemen Bağış'ı Prag'a taksiciler uğurladı

Egemen Bağış'ı Prag'a taksiciler uğurladı

Çekya'nın başkenti Prag'a Büyükelçi olarak atanan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerince uğurlandı.

Egemen Bağış'ı Prag'a taksiciler uğurladı
16px
24px
11.11.2019 11:33
ABONE OLgoogle

Taksiciler, bugün Prag'a giden Türkiye ve Çekya bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla kortej eşliğinde Egemen Bağış'ın aracını İstanbul Havalimanı VIP Salonu önüne kadar takip etti.

Bağış ve beraberindeki eşi Beyhan Bağış'ı İstanbul Havalimanı VIP Salonu girişinde Türk ve Çekya bayrakları ile 'Taksici Esnafı Her Zaman Yanınızda' yazılı pankartla karşılayan taksiciler, Bağış'a plaket eşine ise çiçek takdim etti.

Bağış, burada yaptığı konuşmada, uğurlama töreninden dolayı İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Silahyürekli'ye ve taksicilere teşekkür etti.  

'Taksicilerimiz bizim yüz akımız'

Bağış, 2002'den bu yana İstanbul'daki taksicilerle gönül bağı oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onlar hep benim yanımda durdular. Ben de onların yanında durdum. Avrupa Birliği bakanıyken onları Türkiye'nin müzakere heyetinin doğal üyesi ilan etmiştim. Çünkü ülkemize gelen her turist ilk olarak taksicilerimizle tanışıyor. Onların verdiği ilk intiba sayesinde Türkiye'nin Batılı, Avrupalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu öğreniyorlar. Taksicilerimiz bizim yüz akımız. Sabahlara kadar direksiyon başında bu ülkenin huzuru için bu ülkenin dinamiklerinin çalışması için çalışıyorlar. 15 Temmuz akşamı da taksicilerimizin ne kadar vatansever olduğunu bütün dünya gördü. Onun için ben onların kardeşi, abisi olmaktan gurur duydum. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. İstanbul'un taksicileriyle Prag'ın taksicileri arasında köprü oluşturacağız."

Silahyürekli de Bağış'ın taksicilerle apayrı bir diyalog kurduğunu, bu nedenle kendisini törenle uğurladıklarını dile getirdi. Kendilerini Prag'a davet eden Bağış'ı ilk fırsatta İstanbul taksicilerinden oluşan bir heyetle ziyaret edeceklerini aktaran Silahyürekli, Bağış'a yeni görevinde başarılar diledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde