Eczacıbaşı'na ait helikopter kazasında ölü sayısı 7'ye çıktı

Eczacıbaşı'na ait helikopter kazasında ölü sayısı 7'ye çıktı

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait içerisinde 7 kişininin bulunduğu helikopter yoğun sis nedeniyle Televizyon Kulesi'ne çarparak E-5'e düştü.

Eczacıbaşı'na ait helikopter kazasında ölü sayısı 7'ye çıktı
16px
24px
10.03.2017 12:38
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait içerisinde 7 kişininin bulunduğu helikopter yoğun sis nedeniyle, tepesinde restoran bulunan 217 metre yüksekliğindeki Endem Televizyon Kulesi'ne çarparak E-5'e düştü.

Feci kazada 2'si pilot 5 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kazada helikopterdeki 7 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Alınan bilgiye göre İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 11.16’da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece- Beylikdüzü arasındaki Endem Televizyon Kulesi’ne saat 11:21’de çarparak düştü.

Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu. Helikopterin Kaptan Pilotu’nun Alaaddin Nacar olduğu öğrenildi. Helikopterdekilerin  2’sinin pilot, 4’ünün Rus ve birinin de Türk yolcu olduğu öğrenildi.

BİLECİK'E GİTMEK İÇİN HAVALANMIŞ

İstanbul Büyükçekmece'de düşen helikopterin Atatürk Havalimanı'ndan Bilecik'e gitmek üzere havalanan özel bir şirkete ait Sikorsky türü helikopter olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, özel bir şirkete ait S-76 tipi Sikorsky TC HEZ kuyruk tescilli özel bir şirkete ait helikopter Atatürk Havalimanı'ndan Bozüyük'e gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra sonra saat 11.30'da Büyükçekmece'de düştü.

Helikopterde ikisi pilot ve aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 7 kişinin bulunduğu belirtildi.

TOPBAŞ: 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'de meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Topbaş, “Helikopter kazası yaşandı ve o kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum” dedi.

BAKANLIK AÇIKLADI: TV KULESİNE ÇARPTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Beylikdüzü’nde düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Bugün saat 11.16’da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ’ ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı’ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20’de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4’ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir"

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Vali Şahin, saat 11.16'da Atatürk Havalimanından kalkan Eczacıbaşı'na ait helikopterin, 11.21'de Büyükçekmece sınırları içinde E-5 karayolu üzerine henüz sebebi netleşmemiş bir nedenle düştüğünü belirtti. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de “Burada 5 kişinin cenazesi var. Yangın söndürme helikopteri değil. Özel bir helikopter olduğu söyleniyor. Bölgemizdeki helikopter firmalarıyla görüştük, İstanbul tarafından gelen bir helikopter olduğu kesin. Kuleye çarptığı yönünde kesinlik yok, sisten dolayı gözükmüyor” diye konuştu.

BÜLENT ECZACIBAŞI OLAY YERİNE GELDİ

Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere geler Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi. Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

HELİKOPTER ECZACIBAŞI GRUBUNA AİT

Alınan ilk bilgilere göre helikopterin içinde Eczacıbaşı’nın yapı grubundan düzey yöneticiler olduğu belirtildi. Heyetin Atatürk Havalimanı’ndan grubun bir işletmesine gezi amaçlı gittikleri öğrenildi.

E-5 KAPANDI!

İBB’nin trafik uygulamasında da “D-100 (E-5) S rampası-Büyükçekmece arası kaza nedeniyle tüm şeritler kapandı” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde