Economist: Berat Albayrak geri dönüşü planlıyor olabilir

Economist: Berat Albayrak geri dönüşü planlıyor olabilir

Berat Albayrak için “Geri dönüşünü planlıyor olabilir” diyen dergi, şubat sonunda Erdoğan’ın damadının sicilini ve Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini bu kadar çok kullanmasını savunmasının bunun bir işareti olabileceğini vurguluyor.

Economist: Berat Albayrak geri dönüşü planlıyor olabilir
16px
24px
19.03.2021 14:59
ABONE OLgoogle

Economist dergisi, “2018’de Maliye Bakanlığı’nda Ağbal’ın selefi olarak göreve gelen ve rakibi Merkez Bankası’nın başına getirildiğinde dargın bir şekilde istifa eden, Erdoğan’ın kızlarından biriyle evli olan ve bir zamanlar Türkiye’nin en güçlü ikinci adamı olarak kabul edilirken, görevi bırakmasının ardından bir kez bile ortalarda görünmeyen Berat Albayrak’ın hayaleti olduğunu” belirtiyor.

Albayrak için “Geri dönüşünü planlıyor olabilir” diyen dergi, şubat sonunda Erdoğan’ın damadının sicilini ve Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini bu kadar çok kullanmasını savunmasının bunun bir işareti olabileceğini vurguluyor.

Economist yazıya “Piyasalar bunu Albayrak’ın siyasete geri dönebileceğinin işareti olarak gördü ve TL orta şiddette bir kalp krizi geçirip, bir günde yüzde 2 değer kaybetti.” sözleriyle son veriyor.

(Dergi yayına girdikten sonra Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerinin de üzerinde 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltti.)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde