EYT'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

EYT'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Bakan Nebati, Komisyon'da milletvekillerinin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruları üzerine ilgili çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydetti.

EYT'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
16px
24px
11.11.2022 05:47
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati merak konusu olan 'Otomobillere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi gelecek mi? sorusunu yanıtladı. Bakan Nebati "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor." dedi.

TV indirimi gelecek mi? Matrah düzenlemesi ile ilgili çalışmalar ne durumda? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati merak edilen bu konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gazetecilerin sorusu üzerine otomobillerde özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimi konusunda bir çalışma olmadığını, ÖTV matrah artırımı konusunda çalıştıklarını söyledi.

Otomobillerden alınan ÖTV araç silindir hacminin yanı sıra değerine göre değişebiliyor. Matrah artırımı ile yüzde 80'nin altında ÖTV dilimindeki otomobillerin vergisi daha düşük hale gelebilecek. Düzenleme için yasa değişikliğine gerek yok. Cumhurbaşkanı kararı ile matrah güncellemesi yapılabiliyor.

EYT'Yİ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Nureddin Nebati, Komisyon'da milletvekillerinin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruları üzerine ilgili çalışmayı Çalışma Bakanlığı ile koordineli yürüttüklerini belirterek, çalışma tamamlandıktan sonra önce kabinede görüşüleceğini ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydetti.

Nebati, dün gün boyunca EYT ile ilgili bir açıklama yapmış gibi haberler yayımlandığını belirterek, bir açıklaması olmadığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde