EYT'liler heyecanlandı! Yeni bakan EYT uzmanı çıktı

EYT'liler heyecanlandı! Yeni bakan EYT uzmanı çıktı

EYT çalışmalarıyla bilinen Vedat Bilgin’in Çalışma Bakanı olması EYT’lileri heyecanlandırdı.

EYT'liler heyecanlandı! Yeni bakan EYT uzmanı çıktı
16px
24px
22.04.2021 10:17
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin’in getirilmesi Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) ümitlendirdi. Bilgin 2019’de EYT’lilerle ilgili yaptığı çalışma ile gündeme gelmişti.

Çalışma Bakanlığının önümüzdeki dönemde önemli çalışmalara imza atılması bekleniyor. Bu çalışmalardan biri de uzun yıllardır gündeme gelen EYT’lilerin sorunlarının çözümü.

Bakanlığın ayrıca; çalışanlar ile işverenlere sunulacak yeni ödeme ve teşvikler, kısa çalışma modelleri, istihdamın artırılması gibi birçok alanda iyileştirici adımlar atacağı ifade ediliyor.

Bakan Bilgin, 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından EYT konusunda rapor hazırlamak üzere görevlendirilmişti. Uzun süredir, yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen EYT’liler, Vedat Bilgin’in Bakan olmasıyla birlikte ümitlendi.

EYT’liler, sosyal medyada yüzlerce paylaşım yaptı. “İlk icraat EYT olsun” etiketini kullanan vatandaşlar, Bakan Bilgin’e çağrı yaparak, mağduriyetlerinin çözülmesini istedi.

Cevdet Aydoğmuş/Türkiye

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde