ETİ Maden'in 200 Milyon TL'si nasıl uçtu?

ETİ Maden'in 200 Milyon TL'si nasıl uçtu?

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, “Özel firmadan 200 milyonluk alacağın raporlara girmemesi için Sayıştay’a baskı yapılıyor” diye uyardığı konu Sayıştay raporlarında yer almadı.

ETİ Maden'in 200 Milyon TL'si nasıl uçtu?
16px
24px
11.01.2021 04:47
ABONE OLgoogle

Yavuzyılmaz'ın verdiği bilgilere göre ETİ Maden'in yaptırdığı Kırka Boraks Pentahidrat Tesisi Yapım İşi'nde firma, sözleşmenin gereğini yerine getirmediği için 200 milyon lira cezalı durumu düştü.

Ancak ETİ Maden, mahkeme kararına rağmen alacağı 200 milyon lira için gerekli girişimde bulunmadı, Bu konudaki tespitler, Sayıştay'ın 2017 ve 2018 raporlarına girdi.

Yavuzyılmaz, “Bir firmanın Eti Maden'e 200 milyon TL borcu var fakat bu borcu ödeme gibi bir niyeti yok. Zaten Eti Maden Yönetim Kurulu'nun da borcu tahsil etmek gibi bir derdi yok. Önceki yıl Sayıştay raporlarında bulunan ve hâlâ tahsil edilemeyen bu borcun, 2019 yılı raporundan çıkarılması için siyasi baskı yapıldığını Komisyon'da belirtmiştim” dedi.

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde