EPDK'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: EPDK hiçbir yatırımcının ürettiği enerjiye çökmez

EPDK'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: EPDK hiçbir yatırımcının ürettiği enerjiye çökmez

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği hakkındaki değerlendirmelerine ilişkin açıklama yaptı.

EPDK'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: EPDK hiçbir yatırımcının ürettiği enerjiye çökmez
16px
24px
20.09.2022 16:12
ABONE OLgoogle

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına karşı yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle belirmek isteriz ki Sn. Kılıçdaroğlu’nun düzenlememize yönelik kullandığı “elektriğe çökme vergisi“ ifadesi haksız bir ithamdır ve gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. 

Zira lisanssız elektrik üretim uygulamasının hedefi, tüketilen enerjinin üretilmesi -yani ihtiyaç duyulan enerjinin- üretilmesidir.Bunun yöntemi, kuralları bellidir ve bu yolla sağlanan fayda herhangi bir şirket, kurum ya da kuruluşa değil “bütün tüketicilere” yansıtılır. 

Enerji tüketimi olmayan bir kişinin elektrik üretimi yapabilmesinin yöntem ve kuralları da bellidir. Kurumumuzdan lisans alan herkes dilediği kaynaktan elektrik üretimi yapabilme imkanına sahiptir. Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği incelendiği takdirde hedefin tüketicilere yansıyacak ilave maliyetleri engellemek olduğu ve bu alanda yatırım yapanların önünü açan pek çok uygulamayı barındırdığı görülecektir.

EPDK hiçbir yatırımcının ürettiği enerjiye çökmez, ya da yatırımından ötürü cezalandırmaz.

Ancak lisanssız elektrik üretimi uygulamasının, kolay yoldan para kazanma yöntemi haline getirilmesine böylelikle gerçek tüketicilerin hakkının yenmesine de müsaade edilmeyecektir. 

Kurum olarak düzenlememiz ile ilgili bütün muhataplarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde