Durmuş Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yok böyle bir nakit

Durmuş Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yok böyle bir nakit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "BES'te biriken para reel sektöre kaynak olarak kullandırılacak" açıklamasına eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan çarpıcı bir cevap geldi. Yılmaz, "Yok böyle bir nakit. Para hazine tahvili ve bonolarında kullanıldı. Hazine BES sahiplerine borçlu" dedi.

Durmuş Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yok böyle bir nakit
16px
24px
09.09.2020 05:30
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde dün yaptığı konuşmada, bireysel emeklilik sisteminde (BES) biriken 154 milyar lirayı, BES'in Varlık Fonu'na devredilmesiyle birlikte, reel sektöre kaynak olarak sunulacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'dan cevap geldi.

Erdoğan'a sosyal medya üzerinden cevap veren Yılmaz, "Yok böyle bir nakit. BES'te biriken fonların önemli bir kısmı zaten hazine tahvil ve bonolarında. Para kullanıldı ve hazine BES sahipplerine borçlu" dedi.

İşte Erdoğan'ın o konuşmasından satır başları:

"Türk sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek düzeyde fon biriktirirse, ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına o derece destek verecektir. Devletin desteği ve teşvikiyle fon tutarı 154 milyar liraya ulaşan bireysel emeklilik sisteminde yapılacak atılımlarla reel sektöre uzun vadeli ve düşük vadeli kaynak sağlanabilecektir."

"6 köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması bu şirketlerin verimliliğini artıracaktır. Türk sigortacılığının en önemli sorunu sektörün belirli branşlarda yoğunlaşması ve yeni ürün geliştirmekte yetersiz kalmatır. Türk Sigorta, yenilikçi bakış açısıyla sigortacılığın daha geniş kesimlere ulaşması anlamında önemli bir misyon üstlenecektir. Yeni yapının kâr gayesinin yanında kamu yararını da önceleyen bir sistemle çalışması sistemin yenilikçilik açığını giderecektir."

"Türkiye'den bölgesel bir sigorta lideri çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyorum. Adını gücünden alan Türkiye Sigorta'nın, sigorta sektörümüze küresel rekabete taşımasını ümit ediyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde