Dünyanın gündeminde o kadın sanatçı var

Dünyanın gündeminde o kadın sanatçı var

Liraz Charhi, iki devlet arasındaki "düşmanlığa" rağmen uzun süredir sanatsal işbirliği arzusunda olan İranlı müzisyenlerle gizlice çalışarak yaptığı albümü yayınlayacak.

Dünyanın gündeminde o kadın sanatçı var
16px
24px
09.10.2020 18:02
ABONE OLgoogle

İngiliz The Guardian'ın haberine göre, Telegram gibi şifreli anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanan, İngiltere ve Türkiye gibi üçüncü ülkeler aracılığıyla kendisi için çalışan müzisyenlere ödeme yapan Liraz Charhi, aylarca uykusuz geceler geçirdiğini, kendisiyle ilişkili olanların tehlikede olacağından korktuğunu söyledi.

TUTUKLANABİLİRLERDİ

42 yaşındaki şarkıcı, “Teknik olarak çok zordu. Ama duygusal olarak çok daha zordu. Geceler boyunca kötü bir şey yaptığımı hissettim ve bu insanlar tutuklanabilirdi” diye konuştu.

Hem İsrail hem de İran son yıllarda aralarındaki gerilimi tırmandırdı ve her iki hükümet de casusluk suçlamasıyla insanları tutukladı.

Mayıs ayında, İran parlamentosu İsrail yazılımlarını kullanmak da dahil olmak üzere İsrail ile farklı türde işbirliğini suç sayan bir yasayı kabul etti. İsrail de ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu ve sert yaptırımlarını destekledi.

Charhi, ülkesinin yönetimini eleştirerek, “İran’ı düşmanımız olarak görmenin getirdiği hiçbir şeye katılmıyorum, çünkü böyle yaşamıyorum. Ben tam tersini yapıyorum” dedi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde