Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos'un çocuklarını yetiştirirken uyguladığı 7 katı kural

Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos'un çocuklarını yetiştirirken uyguladığı 7 katı kural

Dünyadaki zenginlerin çocuklarını nasıl yetiştirdiği genelde merak edilir

Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos'un çocuklarını yetiştirirken uyguladığı 7 katı kural
16px
24px
10.05.2022 05:45
ABONE OLgoogle

Zenginlerin ya da dehaların çocuklarını yetiştirirken uyguladığı kurallar hep merak edilir. Dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji şirketinin kurucusu Jeff Bezos'un çocuklarını yetiştirirken uyguladığı kuralları bir araya getirdik. Bu kurallar kimine göre katı kimine göre sıradan…

Dünyadaki zenginlerin çocuklarını nasıl yetiştirdiği genelde merak edilir. Dünyanın en zenginlerinden biri olan Jeff Bezos'un çocuklarını yetiştirirken uyguladığı kuralları sizler için derledik.

JEFF BEZOS'UN 7 KURALI

1. Çocuklarına çok çalışmanın yetenekli olmaktan daha önemli olduğunu söylüyor.

2. Eğitim ve sıkı çalışmak önemli

3. Çocukların birbirine kötü söz söylememesi konusunda dikkat ediyor. Bezos ve Scott 2020'de boşandıklarında, milyarderin çocukları konusunda katı bir kuralı vardı. Eski çiftin sorunları hakkında çocuklarının önünde konuşmamasını istedi.

4. Jeff Bezos, çocuklarını, fikirlerini değiştirseler bile tutkularının peşinden gitmeye teşvik ediyor.

5. Bezos, çocuklarının dört yaşından beri bıçakla, yedi yaşından beri elektrikli aletlerle oynamasına izin verdi. Onlara becerikli olmayı öğretmek istedi. Onlara genç yaşta bu tür araçlara izin vermenin onlara kendilerine güvenmeyi öğrettiğine ve risk almalarına izin verdiğine inanıyor.

6. Jeff Bezos ve Mackenzie Scott, çocuklarını spot ışıklarından uzak tutuyor.

7. Bezos ailesinde aile zamanı önemlidir: Amazon'un CEO'su olmak kolay bir iş değil, bu da Bezos'un oldukça sık meşgul olduğu anlamına geliyor. Ancak ailesine değer verir ve her gün onlarla vakit geçirmeye özen gösterir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde