Dünyanın en zengini Bernard Arnault'un varisi kim olacak? Delphine mi, Antoine mi?

Dünyanın en zengini Bernard Arnault'un varisi kim olacak? Delphine mi, Antoine mi?

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, kızını moda devi Christian Dior'un başına getirdi. "Kaşmir giyen kurt" lakaplı iş insanı oğlunu ise şirkete başkan yardımcısı olarak atadı. Şimdi akıllarda tek soru var: Delphine Arnault mu Antoine Arnault mu? Dünyanın en zengin insanının varisi kim olacak?

Dünyanın en zengini Bernard Arnault'un varisi kim olacak? Delphine mi, Antoine mi?
16px
24px
16.01.2023 14:32
ABONE OLgoogle

Kısa bir süre önce Tesla, SpaceX ve Twitter firmalarının sahibi Elon Musk'u geçerek dünyanın en zengin kişisi haline gelen Fransız lüks eşya devi LVMH'nin (Louis Vuitton ve Moet Hennessy) CEO'su Bernard Arnault son günlerde şirket içinde yaptığı yönetimsel değişikliklerle gündemde...

14 Ocak itibarıyla 186 milyar dolar serveti olan Fransız iş insanı, 47 yaşındaki kızı Delphine Arnault'yu LVMH'nin firmalarından ünlü moda devi Christian Dior'un başına getirirken 45 yaşındaki oğlu Antoine Arnault'yu da başkan yardımcısı olarak atadı.

73 yaşındaki Arnault'nun bu hamlesi ile LVMH'nin başına hangi çocuğunun geçeceğini görmek için bir yarış başlattığı düşünülmekte.

Bernard Arnault, ticaret hayatında aldığı acımasız kararlar, sert mizacı ve soğuk bakışları nedeniyle iş dünyasında 'kaşmir giyen kurt' olarak tanınıyor. 73 yaşındaki Fransız iş insanının 360 milyar dolarlık bir holding olduğu tahmin edilen LVMH'yi de yakın zamanda bırakıp emekli olmak gibi bir niyeti de yok.

Bir süre önce şirket içindeki yasaları değiştirten Arnault'nun 80 yaşında kadar CEO olarak kalmasının önü açılmıştı. Boş vakitlerinde tenis oynaması ile bilinen Arnault'nun oldukça sağlıklı olduğu da söyleniyor.

DELPHINE ARNAULT, DIOR'UN BAŞINA GEÇTİ

Arnault'nun Anne Dewavrin'den iki, Helene Mercier'den 3 olmak üzere 5 çocuğu var. En büyük çocuğu Delphine'i Christian Dior'un başına getirirken, 45 yaşındaki Antoine'ı ise CEO yardımcısı olarak atadı. Bu atama ile Arnault'nun emeklilik sonrası hangi çocuğunu başa geçireceğinin kararını vereceği tahmin ediliyor.

Fransız iş insanı 47 yaşındaki Delphine Arnault bu göreve gelmeden önce Louis Vuitton'da başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen İngiltere'nin başkenti Londra'daki London School of Economics mezunu Delphine Arnault, kariyerine, iki yıl boyunca danışman olarak çalıştığı ve strateji öğrendiği ünlü ABD'li danışmanlık firması McKinsey'de başladı. 2000 yılında ünlü tasarımcı John Galliano'nun şirketinde markanın gelişimine yardımcı olurken moda endüstrisinde de deneyim kazandı.

2001-2013 yılları arasında Christian Dior'da ayakkabı bölümünde çalışan Delphine Arnault, bu şirketin icra kurulunda genel müdür yardımcılığına yükseldi. İş insanı, Dior'a markanın en başarılı dönemlerinden birini yaşattı. 2013'ten bu yana Louis Vuitton'un başkan yardımcısı olan Arnault markanın ürünlerle ilgili faaliyetlerini denetlemekten sorumlu.

Sakin bir yönetim tarzı izleyen iş insanı, mütevazı yaşamı ile biliniyor. Delphine Arnault mağazaları en yoğun oldukları zamanlarda habersizce ziyaret etmesiyle de tanınıyor.

ANTOINE ARNAULT'NUN DA CEOLUK İÇİN ADI GEÇİYOR

45 yaşındaki Antoine Arnault, ablasının aksine kırmızı halılarda boy göstermeyi seven biri. Louis Vuitton markasının imaj müdürü ve kurumsal iletişim başkanı Antoine Arnault, aynı zamanda giyim markası Loro Piana'nın başkanı ve lüks deri markası Berluti'nin CEO'su. En büyük oğul, lüks ayakkabıcı olan Berluti'yi dünyaca ünlü bir erkek giyim markasına dönüştürmesi ile tanınıyor.

2002 yılında Arnault, 25 yaşındayken bir internet girişiminin kurucu ortağı oldu ve LVMH'nin pazarlama ekibinde çalışmaya başladı. 2007 yılında Louis Vuitton'da iletişim direktörü oldu. Bu pozisyonda, Muhammed Ali, Angelina Jolie, Mihail Gorbaçov ve Bono gibi uluslararası isimlerin yer aldığı 'temel değerler' reklam kampanyasını başlattı. 2018 yılından bu yana mevcut görevlerini yürütüyor. Ablası gibi o da LVMH'nin yönetim kurulunda bulunuyor.

Bernard Arnault'nun diğer 3 çocuğu da şirketlerde önemli görevlerde bulunmakta. 30 yaşındaki Alexandre, lüks Alman bavul markası Rimowa'nın eski CEO'su ve ünlü mücevher markası Tiffany & Co'da ürün ve iletişim başkanı. 28 yaşındaki Frederic, şu anda saat, gözlük ve aksesuar markası Tag Heuer'in CEO'su. 24 yaşındaki Jean ise Louis Vuitton'un saat bölümünün pazarlama ve ürün geliştirme başkanı olarak görev yapıyor.

Kaynaklar: The Telegraph, Fortune, Bloomberg

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde