Dünyanın en zengin ikinci ismi özel jetini neden sattı

Dünyanın en zengin ikinci ismi özel jetini neden sattı

Milyarderlerin özel jetleriyle sık seyahat etmeleri, daha önce çok kez eleştiri konusu olmuştu.

Dünyanın en zengin ikinci ismi özel jetini neden sattı
16px
24px
18.10.2022 10:42
ABONE OLgoogle

 

Louis Vuitton gibi pahalı markaları bünyesinde barındıran LVMH’nin CEO’su ve dünyanın en zengin ikinci ismi Bernard Arnault, takip edilememek için özel jetini sattığını ve artık kiralık uçak kullandığını duyurdu.

 

Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin ikinci ismi ve 133 milyar dolarlık servetin sahibi Bernard Arnault, özel jetini sattığını açıkladı.

Twitter'da bazı kullanıcılar, zenginlerin özel uçak kullanımlarına dair veriler paylaşarak 'çevreye ne kadar zarar verdiklerine' dikkat çekiyor.

Bir süredir uçağı kayıtlarda fark edilmeyen Arnault, yaptığı açıklamada bir uçağı olduğunu ve bunu sattığını, artık kiralık uçak kullandığını ve böylelikle takipten kurtulduğunu söyledi.

Arnault, ayrıca özel jetleri 'sadece iş için kullandığını' kaydetti.

Daha önce bir araştırmada, Fransa'daki milyardelerin özel uçaklarının sadece eylül ayında 48 saatin üzerinde uçuşlarla atmosfere 203 ton karbondioksit saldığı belirtilmişti.

Özel jetler, bu yüzden uzun bir süredir iklim aktivistlerinin hedefinde yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde