Dünyanın en pahalı ayakkabısı: 2.2 milyon dolar

Dünyanın en pahalı ayakkabısı: 2.2 milyon dolar

Michael Jordan'ın 1998 NBA final serisi ikinci maçında giydiği Air Jordan 13s spor ayakkabıları, 2.2 milyon dolara satılarak rekor kırdı.

Dünyanın en pahalı ayakkabısı: 2.2 milyon dolar
16px
24px
11.04.2023 20:19
ABONE OLgoogle

NBA’in yıldız isimlerinden Michael Jordan’ın 1998 yılı final serisi ikinci maçında giydiği ayakkabı bugün gerçekleştirilen açık artırmayla rekor fiyata satıldı.

New York merkezli müzayede evi Sotheby’s’te yapılan müzayedede Jordan’ın ayakkabıları 2.2 milyon dolara satılarak dünya rekoru kırdı. Bu satışla birlikte Air Jordan 13s, şimdiye kadar satılan en pahalı spor ayakkabı oldu.

Söz konusu ayakkabının satılmasından önce ise spor ayakkabı rekoru 1.8 milyon dolar ile  Kanye West’in giydiği Nike Air Yeezy 1’e aitti. Michael Jordan’ın normal sezonda giydiği Nike Air Ships ise 1.5 milyon dolara satılmıştı.

Geçen yıl, yine 1998 finallerinde Jordan'ın ilk maçta giydiği forma, Sotheby's müzayedesinde 10,1 milyon dolara alıcı bulduğunda müzayedede satılan en pahalı spor hatırası olarak tarihe geçti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde