Dünyanın en büyük petrol şirketinden yeni tahmin: Fiyatlar artmaya devam edecek

Dünyanın en büyük petrol şirketinden yeni tahmin: Fiyatlar artmaya devam edecek

Dünyanın en büyük bağımsız petrol tüccarı olan Vitol, bu yıl hali hazırda yüzde 10 yükselmiş olan petrol fiyatlarının arzdaki yetersizliğin etkisiyle daha da artabileceğini bildirdi.

Dünyanın en büyük petrol şirketinden yeni tahmin: Fiyatlar artmaya devam edecek
16px
24px
17.01.2022 05:28
ABONE OLgoogle

Vitol'un Asya Başkanı Mike Muller yaptığı açıklamada, "Cari petrol fiyatları makul" diye konuştu.

Doğal gaz fiyatlarının aralarında Avrupa ve Pakistan'ın olduğu büyük tüketicilerin bu tüketimlerini kısmalarına yol açmaya yetecek kadar yükseldiğini belirten Muller, petrolde ise o noktaya henüz gelinmediğini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel de Euro Bölgesi'nde faiz oranlarını yükseltmenin artan enerji fiyatlarını aşağı çekemeyeceğini söyledi.  

Isabel Schnabel, para politikasında yapılacak her hangi bir sıkılaştırmanın etkilerinin ekonomiye etkilerinin çok daha sonra görüleceğini belirtti.

Sueddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada, "Faiz oranlarının çok erken artırmamamız gerekiyor. Bu ekonomik toparlanmanın duraksamasına yol açar" diye konuşan Schnabel, "Eğer bugün harekete geçersek, bunun ancak gecikmeli bir etkisi olur. Para politikası petrol ve gaz fiyatlarını aşağı itemez" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde