Dünyaca ünlü bankalar açıkladı: Bu ay da faiz inecek mi?

Dünyaca ünlü bankalar açıkladı: Bu ay da faiz inecek mi?

Merkez Bankası’nın 21 Ekim’de gerçekleştirilecek faiz toplantısından çıkacak kararı merakla beklenir dünyanın önemli finans şirketlerinden TCMB’nin faiz kararı hakkında tahminler gelmeye başladı.

Dünyaca ünlü bankalar açıkladı: Bu ay da faiz inecek mi?
16px
24px
05.10.2021 15:57
ABONE OLgoogle

Merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan ve Dünyanın en büyük menkul kıymetler yönetim bankalarından olan UBS, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ekim ayındaki PPK toplantısından çıkacak faiz kararıyla ilgili öngörüsünü paylaştı.

YIL SONUNA KADAR 50 BAZ PUAN İNDİRİM YAPILACAK

21 Ekim Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak faiz kararıyla ilgili önemli çıkarımlarda bulunan UBS Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yıl sonuna kadar sadece 50 baz puanlık bir indirim beklentisi içerisinde olduğunu raporladı.  Ünlü İngiliz banka açıkladı: 3 faiz indirimi daha geliyor

Merkez Bankası’nın 2021 yılı sonuna kadar 50 baz puanlık bir faiz indirimine daha giderek faizleri yüzde 17,50’ye çekmesini beklediklerini açıklayan dünyaca ünlü banka UBS,  ayrıca belirtirken daha erken ve hızlı bir parasal gevşemenin de riskler arasında bulunduğunu ileri sürdü.

Banka TCMB’nin faizleri bir kez daha indirmek için büyük ihtimalle manşet ve çekirdek enflasyonda düşüşü bekleyeceğini de raporuna ekledi

3 FAİZ İNDİRİMİ DAHA BEKLENİYOR

Kuzey Amerika, Orta Doğu, Latin Amerika, Avustralya, Asya ve Afrika'da çalıştığı 60'a yakın ülkede 300 yıldır banka ve finans sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen büyük finans grubu şirketilerinden olan Barclays ise , Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 17,9'a yükseltirken TCMB’nin yıl sonuna kadar 75'er baz puanlık 3 faiz indirimi yapacağı tahmininde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde