Dünya yazarı Aktaş: Doğru ölçülen enflasyonla paralel bir zam da verilse refah artmayacak

Dünya yazarı Aktaş: Doğru ölçülen enflasyonla paralel bir zam da verilse refah artmayacak

"Bizim temel sorunumuz enflasyonun eksik ya da yanlış ölçülmesi değil, vatandaşın bugünkü fiyat düzeyine yenik düşmüş olmasıdır"

Dünya yazarı Aktaş: Doğru ölçülen enflasyonla paralel bir zam da verilse refah artmayacak
16px
24px
16.09.2021 08:45
ABONE OLgoogle

Dünya yazarı Alaattin Aktaş, "Vatandaş fiyat artışının değil, mevcut fiyat düzeyinin altında zaten eziliyor. Dolayısıyla bugünden sonra doğru ölçülen enflasyonla paralel bir zam da verilse refah artmayacak demektir" dedi. Aktaş köşesinde "Hadi enflasyonu doğru ölçmenin bir adım daha ötesine geçelim ve fiyatların da, ücretlerin de sabitlendiğini varsayalım. Enflasyon sıfır, maaş ve ücret artışı da. Toplumun çok büyük bir kesimi bu sayede rahat bir nefes alabilir ve artık geçim zorluğunu yenebilir mi yani?" diyerek yazısında şöyle dedi:

"Enflasyonu yok etsek bile geniş kitlelerin bugünkü gelirleriyle rahat bir yaşam sürdürmeleri olanaksız.

Tabii ki ne enflasyonu sıfırlamak mümkün, ne gelir artışını. Ayrıca enflasyon tam ölçülüyor olsa bile bu oranın birkaç puan üstünde artış verildiğinde dahi kayda değer bir refah artışından söz edilemez.

Dolayısıyla vatandaş aslında fiyat artışının değil, bugünkü fiyat düzeyinin altında eziliyor.

Buna bir de fiyatlardaki artış eklendiğinde fiyat düzeyi daha da 'ağır', daha da 'ezici' hale geliyor.

Yani bizim temel sorunumuz enflasyonun eksik ya da yanlış ölçülmesi değil, bizim sorunumuz vatandaşın bugünkü fiyat düzeyine yenik düşmüş olmasıdır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde