Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi 2021’de Davos yerine Singapur’da düzenlenecek

Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi 2021’de Davos yerine Singapur’da düzenlenecek

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi’nin 2021 yılında Singapur’da düzenleneceği açıklandı.

Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi 2021’de Davos yerine Singapur’da düzenlenecek
16px
24px
08.12.2020 04:28
ABONE OLgoogle

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından yapılan açıklamada, Davos'ta gerçekleşmesi planlanan zirvenin yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 2021'de Singapur'da yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu ve başkanı Klaus Schwab, “2021 yıllık toplantısı, iş dünyası, hükümet ve sivil toplum liderlerinin küresel pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez yüz yüze buluşacağı bir yer olacak. Güveni yeniden inşa etmek ve 2020’de ortaya çıkan fay hatlarını ele almak için kamu-özel sektör iş birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” dedi.

Corona virüsü salgınıyla mücadelede başarılı olan Singapur'da pandeminin başından bu yana toplam 58 bin 260 vaka kayıtlara geçti, 29 kişi ise hayatını kaybetti.

ERDOĞAN “BENİM İÇİN DAVOS BİTMİŞTİR” DEMİŞTİ

29 Ocak 2009 tarihinde Davos’ta düzenlenen “Gazze: Ortadoğu’da Barış İçin Model” oturumunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında Filistin tartışması yaşanmıştı.

Dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın da katıldığı oturumda Erdoğan, oturumu yöneten Washington Post yazarı David Ignatius’a dönerek “One minute” (Bir dakika) şeklinde tepki göstermiş ve Peres’e karşı şöyle konuşmuştu:

* Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz.

* Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum. Filistin’e, tankların üstünde girdiği zaman, ‘kendimi bir başka mutlu addediyorum’ diyen başbakanlarınız var. Tankların üzerine çıkıp ‘Filistin’e girince mutlu oluyorum’ diyen başbakanlarınız var. Ve bana sayılar veriyorsunuz. İsimini de veririm, belki merak edenleriniz vardır.

Konuşmasında Peres’e karşı “Tevrat’ın 6. maddesi der ki ‘Öldürmeyeceksin. Burada öldürme var” ifadesini kullanan Erdoğan, Ignatius’a dönerek “Sana da çok teşekkür ediyorum. Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos’a gelmem. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu, 12 dakika konuştum, olmaz” diyerek toplantıyı terk etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde