Dünya Bankası açıkladı: Ortalama enflasyon beklentisi yüzde 15.5

Dünya Bankası açıkladı: Ortalama enflasyon beklentisi yüzde 15.5

Yetkili, Türkiye ekonomisinin görünümünü 'son derece belirsiz' olarak tarif etti

Dünya Bankası açıkladı: Ortalama enflasyon beklentisi yüzde 15.5
16px
24px
27.05.2021 14:56
ABONE OLgoogle

Dünya Bankası'nın üst düzey ekonomistlerinden David Knight, Türkiye ekonomisinin görünümünün "son derece belirsiz" olduğunu belirterek, ekonomik büyümenin "güçlü" para politikasına ve salgının kontrol altına alınması için uygulanacak tedbirlere bağlı olduğunu açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; Knight, Türkiye ekonomisi için "Bu yılki görünüm çok belirsiz ve özellikle para politikası olmak üzere politikaların gidişatına ve koronavirüsü kontrol altına alma tedbirlerinin etkililiğine bağlı olacak" dedi.

Ortalama enflasyon beklentisi yüzde 15,5

Knight, Dünya Bankası'nın bu yıl ihracatın iyileşmesine bağlı olarak Türkiye için yaklaşık yüzde 5'lik bir ekonomik büyüme öngördüğünü ve 2021 yılı için enflasyonun ortalama yüzde 15,5 olmasını beklediğini belirtti.

Banka yetkilisi ayrıca Türkiye'nin politika faiz oranının yüzde 19 olarak belirlenmiş olmasının "uygun" olduğunu ve Türkiye'nin ABD para politikasının sıkılaşmasından kaynaklanacak arz şokları dahil olmak üzere dış risklere maruz kalmaması için "güçlü" bir para politikası izlenmesinin gerektiğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde