Dünya Bankası, Türkiye’ye 100 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası, Türkiye’ye 100 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası corona virüsü salgınının sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için Türkiye'ye 100 milyon dolar (695 milyon TL) tutarında krediyi onayladığını açıkladı.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 100 milyon dolarlık krediyi onayladı!
16px
24px
27.04.2020 06:57
ABONE OLgoogle

İlk 5 yılı geri ödemesiz olan kredinin 10.5 yıl vadesi bulunuyor. Dünya Bankası kredi projesinden dolaylı olarak 20 milyon vatandaşın faydalanacağını söylüyor. Kredi projesinin başında Dünya Bankası Kıdemli İnsani Kalkınma Uzmanı Ahmet Levent Yener bulunuyor.

Reuters’ta yer alan habere göre; Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Dünya Bankası Acil COVID-19 Sağlık Projesi için Türkiye Cumhuriyeti’ne sağlanacak 100 milyon dolar tutarında bir krediyi onayladı. Proje Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonunun bir parçasını oluşturmaktadır” denildi.

Yatırım Projesi Finansmanı (IPF) olan kredi kaynağı 5 yılı geri ödemesiz toplam 10.5 yıl vadeye sahip.

Kredi 5 yılı geri ödemesiz dönem olmak üzere 10.5 yıllık bir vadeye sahip. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, “Bu finansman Türkiye’nin etki azaltma ve hastalık yönetimi olanaklarını güçlendirerek corona virüsü salgınının potansiyel olarak yüksek sağlık ve insan maliyetlerinden kaçınma kapasitesini güçlendirecektir” dedi.

Dünya Bankası önümüzdeki dönemde corona virüsünün etkisini azaltmak adına 160 milyar dolar düzeyinde bir finansal destek sağlamayı hedefliyor.

KREDİ NERELERDE KULLANILACAK?

Dünya Bankası internet sitesinde yaptığı açıklamada kredinin tıbbi cihaz, malzeme ve eğitim hizmetlerinin sağlanması, test ve takip sistemlerinin güçlendirilmesi, yoğun bakım hizmetleri ve virüse karşı bilgilendirme faaliyetleri için kullanılacak. Kredinin 2 milyon dolarlık kısmı ise projeler için gereken insan kaynakları ve idari kaynakları destekleyecek. Dünya Bankası’nın sağladığı 100 milyon dolarlık kredi projesinin başında Ahmet Levent Yener bulunuyor.

Yener yaptığı açıklamada krediden dolaylı olarak 20 milyon vatandaşın faydalanacağını söylüyor. Yener, “Hastalığın özelliği dikkate alındığında, nüfusun büyük kısmı bu projeden faydalanacaktır” diyor.

IMF İLE ANLAŞMA YOK

Türkiye'nin corona virüsünün de etkisiyle mevcut durumda yurt dışından bulabildiği kadar uygun koşulla döviz bulması gerekiyor.

Ekonomi yönetimi IMF ile herhangi bir anlaşmanın kesinlikle masada olmadığını söylüyor. IMF Başkanı Kristalina Georgieva geçen haftalarda yaptığı açıklamada Türkiye dahil ortak ülkelerle yapıcı görüşmeler içinde olunduğunu açıklamıştı. Dünya Bankası'ndan gelecek olan 100 milyon dolarlık kredi çok da büyük bir meblağ olmasa da önceliklendirilmiş sektörlere bu kaynağın aktarılması hedefleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde